Sport

Benedek nagyon élvezte első meccsét

A magyar férfi-vízilabdaválogatott megnyerte első meccsét a Világligában, Nagyváradon remekül mutatkozott be Benedek Tibor.

Ahogyan arról beszámoltunk, a megfiatalított pólóválogatott 12-9-re nyert Románia ellen a Világliga első fordulójában. Ezt a válogatott keretet még Kemény Dénes hívta össze, de a találkozón Benedek Tibor, eddigi segítője meccselt.

A világklasszis pólós pályázik a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára, és ambícióit elnézve úgy tűnik, kiváló esélyekkel. A válogatott hivatalos weboldala, a vlv.hu rövid értékelésre bírta az első “önálló” meccsét követően:

“Fölösleges elhamarkodottan ítélkezni, de nekem nagyon tetszett a játékunk. Azt csinálták a fiúk, amit megbeszéltünk. Természetesen az, hogy a játék menete a megbeszélt taktikához képest hogy alakul, az nagyon függ az eredménytől. Tehát az 5-1 után egyik oldalon várható volt, hogy lesznek nehézségek majd, a másik oldalon meg az a játék, amit addig játszottunk és ami nagyon sikeres volt utána már kevésbé volt az. Magabiztosak voltunk, és azokban a pillanatokban, amikor a mérkőzés veszélybe került – mondjuk 5-3-nál –, akkor nagyon magabiztosan tudtuk megtartani az előnyünket, és aztán még növelni is” – mondta Benedek.

Arra a kérdésre, milyen érzés volt egyedül irányítani a válogatottat, így válaszolt a vlv.hu-nak:

“Nagyon élveztem. Megmondom, nagyon izgultam az első nap, úgy az egésznek a kezdetén, izgultam most is, de mind a kettő nagyon-nagyon jó érzés volt. Nagyon jó érzés volt elkezdeni edzeni a fiúkkal, jó érzés volt most nyerni. Természetesen nagyok az elvárások, de hát tudtuk, hogy nagyok lesznek, úgyhogy most innentől kezdve ezt el kell felejteni” – így a szakember, aki már fejben készül az olimpiai ezüstérmes olaszok elleni hazai találkozóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik