Sport

Nagyváradon nyert a pólóválogatott

A magyar férfi-vízilabdaválogatott győzelemmel kezdett a Világligában, miután Romániában 12-9-re nyerni tudott. Ez volt Benedek Tibor bemutatkozó meccse.

Megkezdte szereplését a Világligában az újjáalakuló magyar nemzeti együttes, megbízott szövetségi kapitányként Benedek Tibor vezette csatába a mieinket. Szerdán Nagyváradon vendégeskedtek a mieink, ahol a házigazda Romániával mérték össze erejüket.

A magyar válogatott jól kezdett a mérkőzésen, az első negyedben Vámos és Varga Dénes is betalált és mivel a védelem mindeközben kitűnően zárt, 2-0-ra sikerült megnyerni az első játékrészt. A folytatásra sem lehetett panaszunk, Kis Gábor közelről, Szivos távolról iratkozott fel a góldobók közé, Ghiban csak 0-4-nél tudta megszerezni a hazaiak első találatát, de erre még Hárai válaszolt a félidő előtt.

A második félidő két román góllal kezdődött, de Varga Dániel és Kis fontos találatokat szereztek. A harmad végén feljöttek háromra a hazaiak. A záró felvonás kezdetén potyogtak a gólok rendesen, azonban három találatnál közelebb nem tudtak férkőzni a románok. Ez a különbség kitartott a végéig, a mieink 12-9-re nyertek, Benedek Tibor így győzelemmel debütált.

Idén már csak egy meccset játszik nemzeti csapatunk a Világligában, szombaton a világbajnok Olaszország látogat a székesfehérvári Csatáry uszodába. A csoport tagja még az orosz csapat, amellyel első ízben január 30-án találkozik a magyar nemzeti együttes.

“Lelkesen, magabiztosan játszottak a fiúk. Az elején különösen jó volt a védekezésünk, a bírók később már könnyebben adták a kiállításokat, de amikor kellett, mindig tudtunk gólt lőni, így a megszerzett előnyt végig tudtuk tartani. Jó kezdet volt, mindenkinek önbizalmat adhat ez a szép eredmény” – értékelte a látottakat Benedek Tibor.

Eredmény – Világliga, C csoport, 1. forduló
Románia-Magyarország 9-12 (0-2, 1-3, 3-2, 5-5)
Góldobók: Chioveanu, Negrean, Georgescu 2-2, Ghiban, Diaconu, Goanta 1-1, illetve Varga Dénes 3, Kis G., Szivós, Hárai 2-2, Vámos, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik