Sport

Nincs meglepetés a hokiválogatott keretében

Kijelölte 28 fős bő keretét a november 9. és 11. között sorra kerülő jégkorong olimpiai selejtezőtornára Diego Scandella, és az is eldőlt, hogy Sille Tamás és Kangyal Balázs segíti a megbízott szövetségi kapitány munkáját Budapesten.

A Magyar Jégkorong Szövetség szerdai tájékoztatása szerint visszatér a válogatottba Kóger Dániel, aki legutóbb 2011. április 23-án húzta magára a címeres mezt az olaszok ellen hosszabbításban elveszített világbajnoki mérkőzésen – észak-amerikai klubcsapatából a ljubljanai vb-re nem tudott hazautazni, de a budapesti seregszemlén ismét rendelkezésre áll.

Rajta kívül négy légiós van még a keretben, Vas János és Szélig Viktor Franciaországból, Hári János és Bartalis István pedig Svédországból érkezik a tornára.

A csapat gerincét az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19, illetve a Mol Liga két meghatározó együttese, a Dab.Docler és a Miskolci Jegesmedvék játékosai adják.

“A csapat nagyjából a világbajnoki keretre épül, sokakat jól ismerek belőle – összegzett a kerethirdetés után Diego Scandella. – Mivel ez háromnapos torna, így csak pár napunk lesz közösen készülni, de a célunk a selejtező megnyerése. Ez a pár nap azonban biztosan nagyon hasznos lesz, és jól fogunk együtt dolgozni a csapattal.”

A keret tagjai jövő kedden találkoznak, aznap lesznek először jégen, a végső 22 főt csütörtökön jelölik ki.

A magyar jégkorong-válogatott bő kerete

kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Budai Krisztián (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV19)

hátvédek: Hegyi Ádám (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV19), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV19), Szélig Viktor (Diables Rouges de Briançon), Szirányi Bence (Miskolci Jegesmedvék), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19)

csatárok: Bartalis István (IF Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hári János (Modo Hockey), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Miskolci Jegesmedvék), Kóger Dániel (South Carolina Stingrays), Pavuk Attila (Dab.Docler), Sikorcin Ladislav (Sapa Fehérvár AV19), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Ducs de Dijon), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik