Sport

Elhatárolódik szurkolóitól a Szeged

A Pick Szeged kézilabdaklub elnézést kért az MKB Veszprémtől, és elhatárolódott azoktól, akik a két csapat vasárnapi meccsén felháborító molinót helyeztek ki.

A szegedi csapat vezetősége azután küldött bocsánatkérő levelet a Veszprémnek, hogy a hétvégi rangadón a hazai szurkolók egy csoportja meglehetősen ízléstelen feliratokkal várta a Pick korábbi átlövőjét, Nagy Lászlót.

A nézőtéren több olyan transzparens is megjelent, amellyel célzottan a Barcelona egykori kézisét találták meg. Akadt finomabb, mint pl. „Grande Laszlo! Szorít a spanyol csizma, lecserélted Navracsics papucsra?”, de akadt durvább is: egy óriási molinón „A szíven szúrt város” és Nagy korábbi nyilatkozata, „…számomra csak a Barcelona és a Szeged…” volt látható, valamint maga a kézis, késsel a kezében. Az ügyben vizsgálatot is indított a Magyar Kézilabda Szövetség.

Éppen ezért a Szeged elnézést kért örök riválisától, mivel szeretnék, ha az utóbbi időben kialakult jó kapcsolat megmaradna a két klub között.

A Pick Szeged bocsánatkérő levele

Tisztelt MKB Veszprém Elnöksége!

A Pick Szeged férfi-kézilabdacsapatának vezetése sajnálattal olvasta a Nemzeti Sportban megjelent Kálomista Gábor nyilatkozatot, amelyben a szegedi szurkolók által kifeszített molinó szövegét kifogásolta.

A szegedi csapat – bár elhatárolódik a molinót kihelyezőktől – elnézést kér, ha ezzel a szurkolók bárkit is megsértettek a veszprémi egyesületből, annak szurkolótáborából, szimpatizánsaiból.

A Pick Kézilabda Zrt. szigorítani fog a drapériák kihelyezésén, és arra törekszik, hogy hasonló eset ne forduljon elő.

A két csapat szurkolótábora az évek alatt kiváló kapcsolatot alakított ki egymás között. A Pick Szeged közönsége többször állt a veszprémi tábor mellé. Elég csak megemlíteni a Cozma-gyilkosságban hozott ítélet után a közös molinó kihelyezését a Veszprém Arénában.

Továbbra is az célunk, hogy az elmúlt másfél év alatt kialakított jó viszony megmaradjon a két klub között, és elkerüljük a jövőben az ilyen jellegű problémákat.

Szeged, 2012. október 29.

PICK Kézilabda Zrt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik