Sport

Janics Natasa végleg zsákutcába került

Douchev-Janics Natasa (ingyenes, Douchev-Janics Natasa)
Douchev-Janics Natasa (ingyenes, Douchev-Janics Natasa)

Bezárult a kör a háromszoros magyar olimpiai bajnok körül, mivel Bulgáriában is négyéves szerződést kötnének vele.

Pár nappal ezelőtt még úgy volt, Janics Natasa és férje életbe lépteti a “B” tervet és Bulgáriába költözik átmenetileg. Úgy tűnik azonban, a szerb, a bolgár és a Magyar Olimpiai Bizottság egyeztetett és összezárt Janics-ügyben.

“Amennyiben Douchev-Janics Natasa Bulgáriát választja, alá kell írnia egy négyéves szerződést az olimpiai bizottságunkkal, hogy a következő ciklusban biztosan nálunk versenyezzen” – nyilatkozta Evelina Petrova, a Bolgár Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának vezetője a keddi blikkben.

“Az utóbbi időben bármit nyilatkozok a médiának, másként sül el. Sok hazugság jelent meg a sajtóban. Megmondtam, mit szeretnék: Szerbia az én választásom. ABulgáriába való távozásáról szóló történetet a magyarok találták ki. Vagy engedélyezik, hogy szerb színekben kajakozzak vagy két évig szünetet tartok”” – nyilatkozta Douchev-Janics a szerb közszolgálati televíziónak (RTS).

A több mint egy hónapja tartó szappanopera hivatalos része akkor kezdődött, amikor a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó szeptember 27-én bejelentette, hogy hazaköltözik Szerbiába, mivel a férje, Andrian Douchev állást kapott ott. Ezt később cáfolta a Szerb Olimpiai Bizottság és bár Janics sokat köszönhet Magyarországnak, de nem érezte otthon magát hazánkban. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) nem engedte el ingyen Janicsot, 150 000 eurós “felkészülési hozzájárulást” kért, amit a szerbek nem fizetnek ki.

Janics Natasa 2013-as szerb színekben való versenyzésére így két lehetőség maradt.
1, Amennyiben a szerb fél nem teljesíti a magyarok kérését, saját maga, vagy egy szponzor fizeti ki a 150 ezer eurót.
2, Férje is gyorsított eljárással megkapja a szerb állampolgárságot.

A sport24 a jelenlegi információk alapján annak látja legnagyobb esélyét, hogy Janics kihagyja az előírásoknak megfelelő két évet és addig újabb gyermeket szül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik