Sport

Parazita vert fészket az Európa-bajnok szervezetében

Atelaw Bekele (atlétika, atelaw bekele, mezei futó európa-bajnokság, mezei futó európa-bajnokság 2012, )
Atelaw Bekele (atlétika, atelaw bekele, mezei futó európa-bajnokság, mezei futó európa-bajnokság 2012, )

Atelaw Bekele, aki már győzött korábban a mezei futó Európa-bajnokságon, túl vany egy sérülésen és egy furcsa betegségen. Most arra készül, hogy december 9-én a Skanzenben, a mezi futó Európa-bajnokságon is a dobogó tetejére állhasson.

Magyarország részesült abban a megtiszteltetésben, hogy 12. nemzetként otthont adhat a SPAR mezei futó Európa-bajnokságnak. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ismertebb nevén Skanzen festői szépségű tájjal, különleges épületeivel nem mindennapi helyszínt biztosít a december 9-i eseménynek.

A belga színekben versenyző Atelaw Bekele tavalyi Velenje-i győzelmével történelmet írt, hiszen ő szerezte meg a felnőtteknél Belgium első aranyérmét. Idén nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, komoly esélye volt arra, hogy a helsinki Európa-bajnokságon 10000m-en diadalmaskodjon, ám márciusban egy sérülés minden álmát szertefoszlatta. Bár Bekele meglehetősen zaklatott éven van túl, mégis arra készül, hogy Szentendrén megvédje címét.

„Tavasszal Anchilles-sérülést szenvedtem, majd rendbe jöttem ugyan, de egy etiópiai magaslati edzőtáborozás közben megbetegedtem. 1700m magasban tréningeztem naponta kétszer, heti 170 km volt a lábaimban, de mire a tábor végéhez értem, beteg lettem. Galandféreg és három parazita tanyázott a szervezetemben, s még mindig szednem kell a gyógyszereket. A célom természetesen így is az, hogy Szentendrén megvédjem az Európa-bajnoki címemet” – olvasható a mezei futó Európa-bajnokság hivatalos honlapján.

Merényi Tímea nyerte a ljubljanai félmaratoni futóversenyt

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ítéletidőben rendezték meg Szlovéniában a versenyt, havas-jeges eső, erős szél és 0 fok körüli hőmérséklet nehezítette a versenyzők dolgát. Merényi 1:19:40 óra alatt teljesítette a távot.

Soltész Tamás a tizedik, míg a maratoni távon Hakkel Tünde 12. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik