Sport

Győzelmével zárkózik a Miskolc

A MOL Liga keddi játéknapján a Miskolci Jegesmedvék kétgólos hátrányból 5-4-re legyőzték az Érsekújvár együttesét.

A miskolci hokisok számára nagy jelentőséggel bírt a találkozó, hiszen győzelmükkel esélyt szereztek arra, hogy megközelítség a második helyen álló szlovák riválisukat.

Ez sikerült is, hiszen a Jegesmedvék 0-2-ről tudtak felállni az Érsekújvár ellen: Púchovsky és Dobry hiába juttatták vezetéshez a vendégeket, a Miskolc előbb szépíteni, majd egyenlíteni, végül fordítani tudott, sőt a sárga-feketék meg is léptek 5-2-re úgy, hogy három góljukat kettős emberelőnyben szerezték.

Végül az utolsó három percben még kétszer mattolták a vendégek Budai Krisztiánt, de így 5-4-re nyert a Miskolc, és négypontra faragta le hátrányát az Érsekújvárral szemben.

A játéknap másik találkozója az örökrangadó volt, hiszen az Újpest a Ferencvárost fogadta, de ez az összecsapás nem volt olyan izgalmas, mint ahogy azt várni lehetett volna a liga két utolsó helyezettjétől, hiszen a vendég Fradi 4-2-re nyert.

Eredmények – MOL Liga
Miskolci Jegesmedvék – Nové Zámky (szlovák) 5-4 (0-2, 3-0, 2-2)
gól: Popovics (25.), Nagy (26.), Láda (40.), Dubek (51.), Rafaj (53.), illetve Púchovsky (2.), Dobry (13.), Uhnák (58., 60.)

Újpest – FTC-ESMTK 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
gól: Pichler (19.), Zalavári (55.), illetve Pilcsik (5.), Saliji (39.), Horváth (40.), Borbás (58.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik