Sport

Drámai csatában fehérvári siker

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) keddi játéknapján a Sapa Fehérvár AV19 4-3-ra tudott nyerni a szlovén Olimpija Ljubljana ellen.

Nagyon jól ismeri egymást a két gárda, hiszen a Fehérvár és a Ljubljana idén már hatodszor találkozott egymással a Hala Tivoli jegén. Ráadásul mindkét együttes nyerő szériában volt a mérkőzés előtt, így komoly csatára lehetett számítani.

Ez be is jött, hiszen már az első negyedben született két gól, igaz ezeket illetően megosztoztak a felek: a hazaiaknál Mursak és Dervaric volt eredményes, míg a vendégeknél Bailey és Durco. 

Jegyezzük meg, a kanadai center, Kyle Bailey első gólját szerezte a fehérváriaknál. A tengerentúli hokisnak eddig is jól ment a Sapánál, de a befejezésnél nem volt szerencséje.

A folytatásban csak a Ljubljana lőtt gólt, így az utolsó etap megkezdése előtt a szlovénoknál volt az előny. A harcot azonban nem adta fel a magyar klub, Sofron negyedórával a zárás előtt talált be, vagyis egyenlített, majd amikor már csak ötperc volt a lefújásig, Metcalfe is gólt ünnepelhetett: idegenben gyűjtött be egy fontos skalpot a Fehérvár.

Eredmény – osztrák jégkorongliga (EBEL)
Olimpija Ljubljana (szlovén) – Sapa Fehérvár AV19 3-4 (2-2, 1-0, 0-2)
gól: Mursak (11.), Dervaric (20.), Freeman (31.), illetve Bailey (4.), Durco (6.), Sofron (45.), Metcalfe (55.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik