Sport

74 millió jutalmat kaptak a MOB vezetői

forint (forint, érme, )
forint (forint, érme, )

Kiderült, a londoni játékokat követően hányan és összesen mekkora összeget vehettek fel munkájuk elismeréseként.

A londoni olimpiai csapat vezetőinek, alkalmazottainak és szerződéses megbízottainak járó jutalom összegét kormányrendelet alapján számították ki. A pontszerző helyen végző és jutalomra jogosult versenyzők összesen 1 231 100 000 forint prémiumot vehettek fel, a felkészítésükben segítő edzők és szakvezetők ennek az összegnek a 60 százalékán osztozhattak  – 740 660 000 forint – , és ennek a 10 százalékát, 74 066 000 forintot fordíthattak jutalmazásra a MOB alkalmazottai. Mivel 123 110 000 forint a nevelőedzőknek is jutott, így az állam összességében 2 168 936 000 forintot fordított olimpiai jutalmakra.

A blikk.hu információi szerint Molnár Zoltán londoni csapatvezető, egykori főtitkár, Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes és Szabó Bence, akkor még sportigazgató, jelenlegi főtitkár kapta a legnagyobb összeget. Rajtuk kívül további 14 fő részesült jutalomban, közülük nyolcan nem a MOB alkalmazottai.

A MOB működése és döntései nyilvánosak, de a személyes adatok törvényi védelme érdekében a Magyar Olimpiai Bizottságnak nem áll jogában nyilvánosságra hozni a jutalmak mértékét. Amennyiben az illető személy a hozzájárulását adja, kizárólag csak ebben az esetben hozhatja nyilvánosságra a saját konkrét jutalmát”olvasható a MOB honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik