Sport

Kiütötte mumusát a címvédő

A Dab.Docler jégkorongcsapata hazai jégen 6-0-ra nyert a HSC Csíkszereda ellen a MOL Ligában.

Egészen elképesztő mérleggel állt a dunaújvárosi együttes a hétfői játéknapot megelőzően, ugyanis az Acélbikák 19 meccsükből 17-et is megnyertek. A két vereség kevésnek mondható, azonban, ha azt nézzük, hogy mind a kettőt a HSC ellen szenvedte el a Dab, már mindjárt másabb a leányzó fekvése, volt miért törlesztenie Stephan Lundh fiainak.

Az első harmadban még csak minimális előnyt tudott kidolgozni a Dunaújváros, Somogyi Balázs vette be Stanislav Kozuch ketrecét. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a jégen, gólokat ugyanakkor csak a hazaiak ütöttek, akik végül magabiztosan nyertek 6-0-ra a Csíkszereda minden igyekezete ellenére. Szappanos és Kiss Ákos két-két gólt szerzett, Peter Sevela pedig több szép védéssel őrizte kapuját.

Nem volt híján parázs jeleneteknek a meccs, ketten is idő előtt mehettek zuhanyozni végleges fegyelmivel (előbb a vendégektől Becze, majd hazai oldalon Somogyi), de pár tízperces büntetést is ki kellett osztani a játékvezetőknek. Szóval igazi rangadó hangulat volt Dunaújvárosban.

Eredmény – MOL Liga, 20. forduló
Dab.Docler – HSC Csíkszereda (román) 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)
Gólszerzők: Somogyi (6.), Kiss Á. (23., 59.), Peterdi (38.), Szappanos (43., 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik