Sport

Janics inkább kivár és szül még egy gyermeket

Douchev-Janics Natasa férjével (ingyenes, Douchev-Janics Natasa és férje)
Douchev-Janics Natasa férjével (ingyenes, Douchev-Janics Natasa és férje)

A szerbiai Palánkán született Douchev Janics Natasa a legnagyobb példányszámú szerbiai lapnak, a Blicnek megerősítette, eltökélt szándéka, hogy a jövőben szerb színekben kíván indulni. Még akkor is, ha ennek az az ára, hogy két évet ki kell hagynia. Addig szül inkább még egy gyereket.

A 30 éves versenyző ügyében szinte napról napra változik a helyzet. Ami tény: a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) versenyzési engedélye nélkül két évig nem tud szerb színekben versenyezni. Felmerült, hogy férje után amolyan “B” tervként felveszi a bolgár állampolgárságot, de most ezt is cáfolta. Ábrahám Attilának, az MKKSZ főtitkárának azt mondtam, olyan helyzetbe hoztak, hogy csakis bolgár színekben tudnék indulni, s nem azt, hogy ott is folytatom a pályafutásomat. Andriannal, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy mindketten azt csináljuk, amiben a legjobbak vagyunk: ő edzősködik, én kajakozok. Szerbiában most kiváló a helyzet, ami a sportot illeti, elsősorban Vlade Divacnak köszönhetően, így azon ország mellett döntöttünk, amelyikben felnőttem, s amelyben a családom is él. Itt nincs semmiféle dilemma” – mondta Janics Natasa a szerb Blicnek.

Janics elmondása szerint, nem fog „megszökni”, vagyis Bulgáriába, majd Szerbiába igazolni, s ha kell, akkor két évet is hajlandó kihagyni: “Mivel a mostoha fiam, Krisztian Douchev már megkapta az MKKSZ-től a szükséges papírokat, s ő már biztosan szerb színekben fog indulni, így nincs értelme annak, hogy ő és én is Bulgáriába menjünk. A család miatt ez nem volna helyénvaló, ez az opció kizárható. Inkább a családomnak szentelem a következő időszakot, és készen állok arra, hogy két évet várnom kell. Ha ez így történne, akkor azon lennénk, hogy a kislányunk, Milanának legyen egy testvére. Tudom, hogy ha az MKKSZ kitart az álláspontja mellett, akkor az azt jelentené, hogy 2015-ig nem indulhatnék a nemzetközi versenyeken, de remélem, hogy erre nem kerül sor.”

Janics az MKKSZ-nek is beolvas persze: “Jó lenne, ha megmagyaráznák, miért döntöttek a kártérítés mellett. Sok érmet nyertem Magyarországnak, nagyon rossz hozzáállás ez részükről. Viszont azt már tudniuk kellene rólam, hogy kemény vagyok, mint a dió, és nem fogok engedni.  – nyilatkozta Douchev Janics Natasa.

A több mint egy hónapja tartó szappanopera hivatalos része akkor kezdődött, amikor a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó szeptember 27-én jelentette be, hogy hazaköltözik Szerbiába, mivel a férje állást kapott ott. Ezt később cáfolta a Szerb Olimpiai Bizottság és bár Janics sokat köszönhet Magyarországnak, de nem érezte otthon magát hazánkban. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) nem engedte el ingyen Janicsot, 150 000 eurós “felkészülési hozzájárulást” kért, amit a szerbek nem fizetnek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik