Sport

Bunkók voltak a szegedi szurkolók

Nagy László (nagy lászló, zubai szabolcs, mkb veszprém, pick szeged, )
Nagy László (nagy lászló, zubai szabolcs, mkb veszprém, pick szeged, )

Az MKB Veszprém vasárnapi Tisza-parti vendégjátékán a hazai fanatikusok kifordultak önmagukból és ízléstelen feliratokkal várták Nagy Lászlót.

A Pick Szeged kézilabdázói valami fantasztikus játékkal győzték le vasárnap az MKB Veszprémet 31-24-re. A rangadó, amelyre túlzás nélkül állíthatjuk, az európai kézilabda is mindig figyel különlegessége volt, hogy az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdázójának választott, Nagy László első alkalom lépett pályára egykori klubja ellen veszprémi színekben. Amikor a Barcelona mezében, vagy a válogatottal érkezett Szegedre, a hazai publikum többnyire szeretettel fogadta.

Vasárnap kiderült, bár a szegedi szimpatizánsoknak semmi bajuk a magyar válogatott átlövőjével, de semmiképp nem felejtenek – sőt. A nézőtéren több olyan transzparens is megjelent, amellyel célzottan Nagy László találták meg. Akadt finomabb, mint pl. “Grande Laszlo! Szorít a spanyol csizma, lecserélted Navracsics papucsra?”, de akadt durvább is.

Nincs jobb kifejezés rá: ez bunkó megnyilvánulás volt…

A fanatikusok hatalmas molinóval lepték meg a veszprémi átlövőt, ahol korábbi kijelentését citálták elő, miszerint neki két klub létezik, a Barcelona és a Szeged és, ha egyszer hazatér, akkor biztosan a Tisza-partján játszik majd újra. Ezzel nem is lett volna gond, ha a molinón nem Nagy László látható kezében késsel és a “Szíven szúrt város – Számomra csak a Szeged létezik”- szöveggel. A szöveg ugyanis a “Szíven szúrt ország”, Marian Cozma brutális meggyilkolása után készült megrázó dokumentumfilm címe, így egybemosni a kettőt finoman fogalmazva ízléstelen, sporttársiasan bunkóság…

Minden esetre Nagy László nem foglalkozott a feliratokkal. Csapata legeredményesebb játékosaként dobott hét gólt és a mérkőzést követően gratulált az ellenfélnek.

Skaliczki László (Pick Szeged): “Ez a mérkőzés is igazolta, hogy a két csapat mérkőzése mindig rangadó ahol a pillanatnyi forma dönt. Sok fanyalgás volt és kritika érte a csapatot az utóbbi időben, ezért nagy öröm megélni a mutatott játékot és győzelmet. Én mindig kiemeltem a szurkolók fontosságát, ők mostanában engem nem emeltek ki, de ma mindenképpen hozzásegítettek bennünket a győzelemhez, amit köszönök.”

Carlos Ortega (MKB Veszprém):”Minden elemben jobb teljesítményt nyújtott a Szeged. Nagyon jól játszottak ezen a derbin, a hazai pálya előnyeit megfelelően kihasználták.”

Mikler Roland, aki 50 százalékos lövés/védés mutatóval őrületbe kergette a veszprémieket: “Nagyon boldog vagyok, mert fontos mérkőzést nyertünk meg hazai pályán. Bizonyítottuk a szurkolóinknak, hogy mellettünk kell állniuk, még akkor is, ha esetleg gyengébb teljesítményt nyújtunk. Fontos volt, hogy az előttem védekező hat ember megkönnyítette a dolgomat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik