Sport

Szenzáció: magyar öklöző a WBC trónján!

bokszkesztyű (bokszkesztyű, ökölvívás, )
bokszkesztyű (bokszkesztyű, ökölvívás, )

A Boksz Világtanács (WBC) légsúlyú „interim” világbajnoka lett Szebelédi Renáta, miután a Feja Promotion 19 esztendős budapesti ökölvívónője szombat este az olaszországi Venetóban kiütötte Simona Galassit. A betöltetlen címért folyó küzdelem a 3-ik menetben, TKO-val fejeződött be.

Szebelédi Renáta (WBF világbajnok) már az első körben egy kemény balhoroggal padlóztatta olasz ellenfelét, aki csak nagy nehézségek árán tudta folytatni a találkozót. A második körben Simona Galassi – aki az IBF világbajnoka a túlélésre törekedett, sokat fogott, dulakodott, de a következő menetben Szebelédi megbüntette. A magyar lány kiszabadulva a talján öleléséből egyre többször, és egyre tisztábban talált. Galassi – boksznyelven szólva – fejen és testen is „megvolt”, számolatlanul nyelte az ütéseket, amikor a mérkőzést vezető bíró TKO-val félbeszakította az egyenlőtlenné vált küzdelmet.

Ezzel a túlzás nélkül szenzációs magyar ökölvívó győzelemmel a magyar lány történelmet írt. Sikerszériája akár tovább folytatódhat, ugyanis a WBC „rendes” világbajnoka az a mexikói Mariana Juarez (35-6-3), akinek most Feja Tibor tanítványa lett a hivatalos kihívója, így legkésőbb 2013 tavaszán összecsaphatnak.

Szebelédi és Galassi idén áprilisban már bunyózott egyszer egymással. Az olaszországi Vicenzában az IBF (International Boxing Federation) nagylégsúlyú világbajnoki címmért ment a bunyó, de az olasz lány, ha szoros mérkőzésen is – minden pontozónál 96:94 arányban nyert -, de megvédte címét. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik