Sport

Magyar rangadó, amelyre egész Európa figyel

Nagy László (nagy lászló, zubai szabolcs, mkb veszprém, pick szeged, )
Nagy László (nagy lászló, zubai szabolcs, mkb veszprém, pick szeged, )

A veszprémiek spanyol edzője szerint a vasárnap 12.20-kor kezdődő Pick Szeged - MKB Veszprém kézilabda rangadónem csak egy csata a háborún belül, hanem maga a háború lesz.

Antonio Carlos Ortega Perez lesz a 12. veszprémi edző, aki az “ősi” rivális, a Szeged ellen vezetheti csapatát. “Tudom, hogy a közvélemény minket tart a szegedi meccs esélyesének, de tudni kell, hogy a derbi egy sajátos stílus. A hangulat, a tét, az összecsapás történelme minden ilyen meccset átformál: ez nem csak egy csata a háborún belül, ez maga a háború. Láttam idén a Szegedet többször is, többféle védekezési variációt is kiválóan valósít meg Skaliczki László csapata, támadásban pedig roppant sokoldalú lövősorral nézünk majd szembe. Úgy készülünk, mint egy BL-meccsre, hiszen ellenfelünk európai hírű, remek kézilabdázókból álló csapat lesz” – nyilatkozta Ortega a hatosfal blognak.

Érdekesség, hogy a 11 eddigi edző debütáló meccsén 9 győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség volt a mérleg. Dr. Hoffmann László a kakukktojás, aki a 15 éve, az 1997 október 25-én Szegeden 23-20-as hazai sikert hozó mérkőzésen hagyta el vereséggel a szegedi csarnokot. Érdekesség, akkor ugyanaz a Skaliczki László ült a kispadon, aki most is irányítani fogja a házigazdát.

Az előjelek szegedi szempontból persze nem a legjobbak. Míg a Veszprém csodálatos sikereket ér el a Bajnokok Ligájában, addig Skaliczki csapata lényegében már el is búcsúzhat a továbbjutástól. Ugyanakkor, ha a tavalyi évet vesszük alapul, és azt a tényt, hogy a Szeged-Veszprém rangadók rendre plusz motivációt és erőt tudnak előcsiholni a tiszaparti alakulatból, akkor fel kell kötnie a gatyát Ortega tanítványainak. Tavaly ugyanis kétszer is 24-23-as vereség lett a vége…

Biztos, ami biztos 250 MKB fanatikus kíséri el csapatát Szegedre, ahol péntek 18 óra előtt néhány perccel elfogyott az utolsó jegy is, ami azt jelenti, hogy csordulásig telt lelátók és pokoli hangulat várja a Veszprémet az újszegedi sportcsarnokban.

A meccsnek különös pikantériát ad, hogy  az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdázójának választott, Nagy László első alkalom lép pályára egykori klubja ellen veszprémi színekben. Amikor a Barcelona mezében, vagy a válogatottal érkezett Szegedre, a hazai publikum többnyire szeretettel fogadta, kérdés, most milyen lesz a közhangulat?

Egy biztos, a Pick Szeged – MKB Veszprém olyan rangadó, amelyre egész Európa odafigyel – a kézilabdás fele biztosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik