Sport

Jorge Lorenzo másodjára is csúcsra ért Moto GP-ben

Jorge Lorenzo (jorge lorenzo, )
Jorge Lorenzo (jorge lorenzo, )

A spanyol motoros az Ausztrál Nagydíjon megszerzett második helyével a záró valenciai futam előtt már világbajnoknak vallhatja magát.

Hogy miben jobb Talmácsi Gábor, Jorge Lorenzonál? Abban biztosabb, hogy míg “Talma” 125 köbcentiben világbajnok lett, Lorenzo soha. Ugyanakkor a spanyol motoros 25 éves korára 250 köbcentiben szerzett két világbajnoki címe mellé (2006, 2007) a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon második királykategóriás elsőségét is behúzta. (MotoGP-ben 2010-ben volt először világbajnok).

A Phillip Island-i verseny nem sikeredett különösebben izgalmasra, mivel a Lorenzora egyetlen veszélyes versenyző Dani Pedrosa már a második körben bukott. A spanyol eztán már nem kockáztatott és Casey Stoner mögött – aki sorozatban hatodszor nyert ezen a versenyen – második helyen, de immár kétszeres világbajnokként “kocogott be a célba”.

Moto2-ben Marc Márqueznek a harmadik hely is elegendő volt ahhoz, hogy megnyerje a világbajnoki pontversenyt. A 2010-ben még a 125-ösök között világbajnoki címet szerző 19 éves spanyol tavaly, a kategóriában debütáló évében még csak második helyig jutott.

A Moto3 világbajnoki címe már az előző versenyen, Malajziában megnyerte Sandro Cortese, de ettől még behúzta az Ausztrál Nagydíj első helyét is.

A világbajnokság uolsó versenyét, a Valenciai Nagydíjat a november 11-i hétvégén rendezik.

Íme egy kis ízelítő a versenyről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik