Sport

Bombameglepetés: a Szeged kiütötte a Veszprémet

Csordulásig telt ház, 3200 néző, 8 millió forint bevétel, kiváló hangulatú mérkőzés, 31-24-es hazai győzelem. Ez a Pick Szeged - MKB Veszprém kézilabda rangadó rövid összegzése.

Szegeden elszabadult a pokol. A magyar és talán az európai kézilabdázás egyik legnagyobb bajnoki rangadójának számító Pick Szeged – MKB Veszprém mérkőzés kezdetén mindenképpen. Már kezdéskor olyan hangulatot csinált a hazai szurkolótábor és az a 250 veszprémi fanatikus, aki elkísérte csapatát az újszegedi sportcsarnokban, amely méltán érdemli ki ezt a jelzőt.

A kiváló hangulat a Picket olyan játékra sarkallta, amelyre talán még ők sem számítottak. Jócskán meglepték, mit meglepték, állva hagyták a vendégeket, Mikler parádézott a kapuban, Jonas Erik Larholm elképesztő gólokat lőtt. Tizenöt perc után már 10-5-re is vezettek, amikor Ortega, a veszprémiek mestere többször is kénytelen volt belenyúlni a meccsbe. Rövid egymás után kétszer is időkéréssel törte meg az Szeged játékát és kapust is cserélt, mivel Mirko Alilovics alig találkozott a labdával. Fazekas beállásával, védéseivel és Nagy László négy góljával húsz perc után három gólra, 12-9-re zárkózott fel a Veszprém.

Aztán jött Budai és az egykori Veszprémi góljaival megtopantotta, és a félidő végéig három gól különbségen tartotta az egalizálni vágyó Ivancsikékat (17-14). Veszprémi szempontból a 17 kapott gól meglehetősen sok, a szegedi közönséget persze ez nem sokkolta…

A második félidő kérdése: miként bírja majd a Pick a hatalmas iramot, hiszen az MKB-nek sokkal “hosszabb” a kispadja. Pihenő után gyors gólváltással folytatódott a meccs, majd a Szeged jobbszélsőja Prodanovic kapott a bokájához és sántikált le.

Mindez nem zavarta meg a Picket. Frantisek Sulc vezetésével hat gólra gólra növelte az előnyét 10 perc után, amikor Ortega kikérte harmadik, utolsó idejét is. Újabb kapuscsere következett, visszajött Alilovics, miközben Mikler parádézott, 45 perc után 17 védés állt a neve mellett.

Tíz perccel a vége előtt héttel ment a Szeged (27-20), amikor Mikler büntetőt fogott. A 24 percben kettős emberhátrányba került a Szeged, de ebből is betalált. Skalicki mester a vége előtt két perccel még egyszer időt kért, de csak azért, hogy beleüvöltse játékosai képébe, hogy: “Élvezzétek ki a hátralévő perceket”. Jelentjük kiélvezték. A végeredmény 31-24-es győzelméhez. A Szeged átvette a vezetést a bajnokságban.

Eredmények – férfikézilabda NB I
Pick Szeged-MKB Veszprém 31-24 (17-14)
Tatabánya-Grundfos – Csurgó 23-28 (13-15)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik