Sport

A szív diadala a pénz felett!

Óriási mérkőzésen sokáig emlékezetes győzelmet aratott a Pick Szeged az MKB Veszprém ellen az újszegedi sportcsarnokban.

Egyoldalú mérkőzés kerekedett a szuperrangadóból, csak nem úgy, ahogy azt az országos szakma várta. A Veszprém ki lett kiáltva (teljes joggal) Európa egyik élcsapatának, mondhatni a csúcson várta a rangadót, a Pick ugyanakkor szenvedett a Bajnokok Ligájában, döcögött a játék az utolsó meccseken.

A természetesen teltházas összecsapáson aztán a Szeged minden előzetes várakozást felülmúlt. A kapuban Mikler Roland egészen szenzációs napot fogott ki, a magabiztos győzelem egyik kulcsfigurája volt, bravúrok egész sorát mutatta be. A világklasszis kapusteljesítményre szüksége is volt a Picknek, mert a Veszprém így is eljutott 14 gólig az első félidőben. Támadásban 17 gólig jutott a Szeged, a Sulc-Larholm páros vitte a vállán a csapatot az első játékrészben. A szegedi lendületet még az sem törte meg, hogy Carlos Ortega mester kétszer is időt kért, hogy rendezze a sorokat, de Nagy Lászlón kívül senki sem tudott maradandót alkotni az első félidőben a veszprémi oldalon.

A második játékrészben Mikler, Sulc és Larholm ott folytatta, ahol abbahagyták, de támadásban előlépett Ancsin és Pribanic, védekezésben pedig minden szegedi önfeláldozóan küzdött. A veszprémi arcokon viszont az idő múlásával egyre kevesebb elszántságot lehetett felfedezni. A játékrész elején még Császárnak és Jamalinak voltak villanásai, a veszprémi kapusok azonban nagyon gyenge napot fogtak ki és megközelíteni sem tudták Mikler Roland teljesítményét.

A második félidőben a szegedi hibákra Skaliczki mester időkérései remek ütemben érkeztek és a Veszprémnek esélye sem volt a felzárkózásra. Furcsa látvány volt, hogy a veszprémi tekintetekben közel sem égett az a tűz, ami a szegedi szempárokban lobogott, alighanem ennek is köszönhető, hogy a mérkőzés utolsó perceiben már csak a gólkülönbség volt a kérdés, a győzelem sorsa már eldőlt. A rangadó 31-24-es, teljes mértékben megérdemelt hazai győzelemmel zárult.

Pick Szeged-MKB Veszprém 31-24 (17-14)
Férfi kézilabda NB I, 9. forduló.

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

Pick Szeged: Mikler – Prodanovics 1, Zubai, Ancsin 3, Blazevic 3, Larholm 8, Vadkerti 2. Csere: Tatai (kapus), Sulc 8, Balogh Zs. 1, Buday 1, Pribanic 4, Kekezovics. Vezetőedző: Skaliczki László.

MKB Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 2, Nagy L. 7, Chema Rodriguez, Sulic 3, Terzic 2, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Oneto 1, Dzsamali 4, Császár 3, Ugalde 1, Gulyás 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik