Sport

Janics Bulgáriába menekül

Úgy tűnik mégsem szerb, hanem bolgár színekben folytatja a kajakozást Douchev-Janics Natasa – írja a Blikk.

A blikk.hu Ábrahám Attilát, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkárát idézi, aki azt mondta, hogy csütörtökön beszélt a sportolónővel, aki döntött: Bulgáriában folytatja pályafutását. Erre minden lehetősége megvan, mivel a férje bolgár, így szabadon országot válthat, mint tette azt Benedek Dalma is.

Mint ismert, korábban kiderült, hogy Douchev-Janics Natasa elhagyja Magyarországot. Eleinte az a hír járta, hogy férje, Andrian Douchev „visszautasíthatatlan” ajánlatot kapott Szerbiából, azonban déli szomszédunk ezt később kategorikusan cáfolta, bár legutóbb a szerb kajak-kenu válogatott edzője azt mondta, valóban van hely a trénernek a Szerb Olimpiai Bizottságban.

A magyar elnökség végül úgy döntött, Janics mehet Szerbiába, cserébe felkészülési hozzájárulást vár, amit 150 ezer euróban határozott meg. A szerbek ezt nem akarják kifizetni, mint mondták: Janics szerb, így a magyar szervezet nem állhat a versenyző útjába.

Akár az a forgatókönyv is bekövetkezhet, hogy a bolgárokhoz igazol, akik aztán kiadják a versenyzői engedélyét Szerbiának. Kérdés, ezt a forgatókönyvet hogyan díjazná a nemzetközi szövetség.

Paksy Tímea és Csipes Tamara is országot szeretne váltani, ehhez azonban nem járult hozzá a honi szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik