Sport

Babos Londonban készült és gyógyult

babos tímea (babos tímea, )
babos tímea (babos tímea, )

A 19 éves babos Tímea és édesapja három napot töltöttek az angol fővárosban, ahol számos új tapasztalattal gazdagodtak.

Nem akárkivel dolgozott együtt a magyar tehetség Londonban, ugyanis a korábban az egykori világelső Rafael Nadal munkáját is segítő Sergio Gomez foglalkozott Babos Tímeával. A szakember honfitársunk sérülése és játéka kapcsán is adott hasznos tippeket.

„A kezelés előtt két-három oldalnyi kérdésre kellett válaszolnunk, a fiziós mindet tudni akart a sérülésemről, és arról is, miként edzek. Utána három apróbb tippet kaptam arra, hogy mire figyeljek a karommal kapcsolatban, többek között a jegelésről is. Most már annyit javult a helyzet, hogy már szinte tökéletes állapotban van a karom, már teljes erővel tudok adogatni” – mondta Babos.

Hozzátette: Londonban a technikájával kapcsolatban is fontos tapasztalatokat szerzett. A fiatal teniszező reméli, az új ismeretek révén a jövőben még jobban tudja majd használni két legfontosabb „fegyverét”, az adogatást és a tenyerest.

Londonban egyébként nem akármilyen körülmények fogadták Babosékat, a magyar lány nem is győzött betelni a látvánnyal: „Huszonkét fedett pálya található a létesítményben, de még ezt is bővíteni akarják. A fizikai felkészüléshez olyan konditerem nyújt segítséget, amely három teniszpályányi nagyságú, a gépek a lehető legmodernebbek. Így az akadémiai képzésnek megfelelő feltételek vannak, de az amatőröknek is jut hely.”

Az ifjú játékos a jövő héten hazai környezetben folytatja felkészülését, napi 4-5 óra tenisz mellett 2-3 órás kondi edzés szerepel majd a programjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik