Sport

A Szeged nyerte a hazai rangadót

A dobogóra vágyó Debrecen hazai medencében egy góllal kikapott a legutóbb bajnoki bronzérmes Szegedtől a férfi vízilabda Vodafone ob I szombat esti összecsapásán.

A szombati, negyedik fordulós program rangadóján, amelyen az új idényre egyformán jelentősen megerősödött csapatok találkoztak 800 néző előtt a Debreceni Sportuszodában, egy perc elteltével az új szezonra a Honvédból a csongrádiakhoz igazolt Szivós Márton a vendégeket juttatta vezetéshez, ám az első negyed közepén már a hazaiaknál volt az előny (2-1).

Mi több, az eddigi három fordulót hibátlanul letudó hazaiak a nagyszünetre 6-3-ra elhúztak, többek között a két akciógólt is szerző olasz világbajnok – édesanyja révén félig magyar – Alex Giorgettinek köszönhetően. A bajnoki címre is esélyes, eddig szintén veretlen Tisza-partiak csupa emberelőnyös góllal azonban fokozatosan feljöttek a harmadik játékrészben, olyannyira, hogy az Európa-bajnok Kiss Csaba duplázásával a negyed közepén egyenlítettek (6-6).

A nemzetközileg is eredményes két gárda – a Debrecen az Eurokupa negyeddöntőjében érdekelt, a Szeged pedig a Bajnokok Ligája 16 csapatos főtábláján szerepel – 7-7-es állásnál vágott neki az utolsó nyolc percnek, amelyben a csapatkapitány, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás sikeres ötméteresével “tért vissza” a hazai előny (8-7).

Ugyanő később megúszásból volt eredményes, a “szokásos” emberfórokból azonban két ízben is egyenlítettek a vendégek (8-8, 9-9), sőt – amikor 14-edszer játszhattak létszámfölényben szemben a hazaiak 9-es mutatójával – újfent betaláltak, s miután erre már nem érkezett válasz, győzött a Szeged 10-9-re.

Eredmények – vízilabda Vodafone ob I
Debreceni VSE – A-HID Szeged VE 9-10 (2-1, 4-2, 1-4, 2-3)
legjobb góldobók: Varga T. 3, illetve Szivós 3

TEVA-Vasas – PVSK-Fűszért 12-7 (3-1, 2-1, 5-3, 2-2)
legjobb góldobók: Katonás, Csapó, Vámos, Steinmetz Á. 2-2, illetve Müller, Kistamás 2-2

Kaposvári VK – ZF-Eger 5-13 (0-2, 2-5, 3-2, 0-4)
legjobb góldobók: Balogh Z., Berta, Gyurováth, Papp G., Práczky 1-1, illetve Bátori 4

Szentesi VK – FTC Waterpolo 12-11 (1-3, 4-2, 1-4, 6-2)
legjobb góldobók: Tóth Z. 5, illetve Ernyey 4

EKF-EgerFood-Imola – OSC 6-8 (1-3, 2-1, 3-1, 0-3)
legjobb góldobók: Zalánki 2, illetve Simon 3

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik