Sport

Nyilatkozatháború Janicsért

Janics férjének állítólag már van állása a Szerbiában, Natasáért viszont tovább folyik a nyilatkozatháború a szerb és a magyar fél közt.

„Nem gondolom, hogy logikus az, amit a magyarok mondanak, Janics ugyanis annak idején pénzmozgás nélkül ment Szerbiából Magyarországra, szerintünk most ugyanígy kellene visszajönnie” – erősítette meg szerb kajak-kenu válogatott edzője, a szerb szövetségi elnök álláspontját. Dragan Plavsic szerint viszont Nisovic nem nevezte korábban „tiszta hülyeségnek” a magyarok döntését, ezt a szerbiai újságírók találták ki.

“Ugyanakkor a magyaroknak biztosan vannak érveik, és most olyan helyzetben vannak, hogy kérhetnek pénzt. Azt tudom, hogy a Szerb Kajak-kenu Szövetség nem tud ennyi pénzt fizetni Natasáért. Azt, hogy a Szerb Olimpiai Bizottságnak van-e pénze, és akar-e fizetni, azt nem tudom. Szeretnénk, hogy Janics nálunk versenyezhessen, ezért a történtekről értesíteni fogjuk az Európai és a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetséget” – hangsúlyozta Dragan Plavsic.

Ahogy azt korábban megírtuk: a magyar szövetség 150 ezer eurót – nagyjából 42 millió forintot akar kérni Janicsért a szerbektől. Erre reagált úgy Nisovic, a szerb szövetség elnöke, hogy mivel Janics szerb állampolgár, versenyzését náluk álláspontja szerint a magyar fél nem akadályozhatja.

Az edző Plavsic pedig még azt is mondta: tudomása szerint Natasa férje, a bolgár Andrian Douchev mostanra már kapott állást a Szerb Olimpiai Bizottságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik