Sport

Magyar-olasz vízilabda rangadó Fehérváron

Magyar-olasz - Fehérváron (magyar vízilabda válogatott, )
Magyar-olasz - Fehérváron (magyar vízilabda válogatott, )

Székesfehérvár ad otthont a magyar válogatott idei utolsó hivatalos mérkőzésének, az új Világliga-sorozat első meccsén az ellenfél az olimpiai ezüstérmes olasz csapat lesz.

A magyar válogatott tagjai október 31.-én Nagyváradon Romániával játszanak, ezt követően pedig november 3-án az olasz válogatottat fogadják Székesfehérváron. A mérkőzés 12 órakor kezdődik majd a Csitáry G. Emil Uszodában, amelyet 10.30 órától a két nemzet junior válogatottjának találkozója előz meg. Ezekre a találkozókra már Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba ül le a kispadra, de az év végén távozó szövetségi kapitánnyal, Kemény Dénessel közösen dolgozzák ki a felkészülés programját és alakították ki a keretbe meghívott játékosok névsorát.

Idén januárban, a VOLVO Kupán a magyarok nyertek 11-8-ra. A legutóbbi két találkozón, a budapesti Vodafone Kupán, majd a londoni olimpián viszont Olaszország járt sikerrel. „Eddig barátságos mérkőzéseket játszottak Székesfehérváron a válogatottak, de ez a mostani igazi „vérre menő” küzdelem lesz. Az olimpián a négy közé jutásért játszott meccs után most az olaszok elleni visszavágás vágya is fűti a csapattagokat.” – mondta el Dr. Martin György. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszámolt arról is, hogy a felnőtt mérkőzés előtt a két ország junior válogatottja játszik. Mint elhangzott, ebből hagyományt szeretnének teremteni, népszerűsítve a sportágat és az utánpótlás-nevelést.

A Világliga mérkőzés rendezői feladatait a Fehérvár Póló SE vállalta fel. „Bő egy évvel ezelőtt új vezetőség vette át a Fehérvár Póló SE irányítását öt szülővel. A látványcsapatsport támogatását segítő TAO-s pályázatnak köszönhetően életképessé tettük a klubot, és sikerült elérni, hogy immár heti öt napon edzhessenek a játékosaink a vízben. Amikor átvettük a klubot, negyven fő pólózott, ezt a létszámot sikerült feltornászni közel nyolcvanra. Az építkezést alulról kell elkezdeni és ehhez remek szakember áll a csapatunk élén Gyöngyösi János vezetőedző személyében. Annak érdekében, hogy a városban minél többen megismerjék ezt a sportágat, megszerveztük a Volvo-kupát, tavasszal a gyerekeknek nemzetközi tornát rendeztünk és sor került a sulipóló-bajnokságra, ahol Fehérvár általános iskolásai, mintegy százhúsz gyermek kóstolhatott bele a vízilabda sportba. Ennek folytatásaként a novemberi magyar-olasz találkozón nemcsak a felnőtt, hanem az ifi válogatott is vízbe száll, bíztatva ezzel a fiatalabb korosztályt is arra, hogy a jó eredményért és a sikerért érdemes dolgozni.”  – hangsúlyozta Horváth István, a Fehérvár Póló SE szakosztály-igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik