Sport

Kiütné tunéziai ellenfelét a magyar bunyós

Kelemen Balázs, a Felix Promotion ökölvívója a németországi Sankt Ingbert Saarlandba teszi kockára makulátlan mérlegét.

Kelemen Balázs, akinek 15 mérkőzésen,15 győzelem, 11 KO a mérlege, a tunéziai Rabie Ben Lakhbar ellen bunyózik szombaton. A magyar ökölvívó már több mint két hete Németországban edzőtáborozik, ahol a nagyközépsúlyú német bajnok Jürgen Dobresteinnel készül az október 27-ei eseményre.

„Egy szuper kis sportcentrumban készülök, amely a spinningtől kezdve a fallabdán keresztül a rehabilitációs edzésig tényleg mindenre alkalmas. Az elképesztően modern gépek például nem is súllyal működnek, hanem sűrített levegő segítéségével lehet az ellenállást dekánként állítani” – mesélte a felkészülésről Kelemen, aki egyébként minden reggel 10 kilométer futással kezdi a napját.

A magyar bokszoló, ha nem is az egyetlen, de azon kevés aktív profi ökölvívók egyike, aki nemcsak részt vesz külföldi meccseken, hanem rendre meg is nyeri azokat. Eddig győztesen tért haza Szlovákiából, Boszniából, Albániából. „Nagyon jó állapotban vagyok, felkészülten várom a mérkőzést” – erősített meg minket az öklöző abban, hogy Németországban méltán reménykedhetünk az újabb sikerben.

Kelemen ötödikként bokszol majd, nagyközépsúlyban hat menetet.„Remélem, már a hatodik előtt padlót fog” – tette hozzá a nagyon elszánt sportoló. Az eseményre, amit a helyi német csatorna is közvetít, menedzsere, Rácz Felix is elkiséri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik