Sport

Gombamód szaporodnak a brooklyni csapatok

Az NHL-ben – éppen nem – szereplő New York Islanders vezetősége bejelentette, 2015-től Brooklynban játssza hazai meccseit a csapat.

Ilyen a látkép a csarnokból kilépve (Fotó: AFP)

A tengerentúli bérvita miatt jelenleg szünetel a észak-amerikai jégkorong-bajnokság, azonban a vezetők így is dolgoznak a háttérben. Charles Wang, az Islanders tulajdonosa szerdán például nagy bejelentést tett, ugyanis 2015-től Brooklynba költöznek a Szigetlakók, méghozzá a Barclays Centerbe.

„Az volt a célunk, hogy az Islanders olyan helyi kötődésű és modern csarnokban játsszon, amely maximálisan kiszolgálja a szurkolóinkat. Örömmel jelenthetem be, hogy a küldetés teljesítve” – mondta Wang a sajtótájékoztatón.

A Barclays Center elsősorban a kosárlabda szerető embereknek lehet ismerős, ugyanis ez lett a korábban New Jersey-i székhellyel bíró Brooklyn Nets otthona. A megerősödő gárda a héten kezd az előttünk álló NBA-szezonban, a csapat nagy figyelem közepette vág neki az idénynek.

Az Islandersre visszakanyarodva korábban pletykáltak róla, hogy az együttes elhagyja majd New Yorkot és környékét,súlyos anyagi gondjai, na meg a városi rivális Rangers miatt, ám ez a bejelentés megfelelő cáfolat a szóbeszédekre.

Ráfér egyébként egy új otthon a Szigetlakók csapatára, a Nassau Veterans Memorial Coliseumot ugyanis 1969-ben kezdték el felépíteni és ugyan újítottak már rajta, amerikai léptékkel mérve jócskán elszállt felette az idő. A Barclays ugyanakkor „csak” 14 ezer 500 férőhelyes, amivel kiérdemli majd a legkisebb hokicsarnok címet az NHL-ben, mivel a jelenlegi csúcstartó winnipegi létesítménybe is beférnek bő 15 ezren. Ráadásul a lelátó nem éri majd körbe a játékteret, U-alakban helyezkednek majd el a nézők.

Az is benne van a pakliban, hogy a franchise majd nevet is változtat a 2015-16-os szezontól, ez azonban egyelőre csak pletykaszinten merült fel.

 

Videó – A Barclays Center egy amatőr felvételen, “kosárlabdamezbe” bújva:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik