Sport

Stanley Kupa-döntős az EBEL-ben

Újabb nagy hal akadt a Sapa Fehérvár AV19-el közös bajnokságban szereplő Red Bull Salzburg horgára. A hokicsapatnál folytatja David Clarkson.

Betoppant a tizenegyedik NHL-es jégkorongozó is az osztrák bázisú ligába. Mint ismert, a tengerentúli bajnokságban kialakult bérvita miatt elkezdtek Európába szivárogni a hokisok, közülük pedig egyre többen választják az EBEL-t.

Az NHL-ből erősített már a Graz, a Villach, az Innsbruck, a Klagenfurt, a Vienna Capitals, a Red Bull Salzburg, a Medvescak Zagreb, a Znojmo és az Olimpija Ljubljana is, a salzburgi sztárcsapat pedig újabb nagy igazolást jelentett be honlapján a kanadai David Clarkson személyében.

A 28 esztendős támadó 2006-ig alacsonyabb ligákban szerepelt, majd a 06-07-es idényben, draft nélkül került a New Jersey Devilshez. Eslő teljes idényébe (2007-08) már 81 meccs jutott neki az alapszakaszban, azóta pedig az aktív rotáció tagja csapatánál, tavaly például a reguláris szakaszban 80 (30 gól, 16 gólpassz), a rájátszásban pedig 24 mérkőzésen (3 gól, 9 gólpassz) korcsolyázott ki a jégre, mivel együttesével Stanley Kupa-döntőt játszhatott. A fináléban végül a Los Angeles Kings diadalmaskodott.

Az EBEL-ben szereplő NHL-es hokisok
Graz: Thomas Vanek (Buffalo Sabres)
Villach: Michael Grabner (New York Islanders)
HC Innsbruck: Andreas Nödl (Carolina Hurricanes)
Klagenfurt: Tyler Myers (Buffalo Sabres), Sam Gagner (Edmonton Oilers)
Vienna Capitals: Corey Potter (Edmonton Oilers)
Red Bull Salzburg: David Clarkson (New Jersey Devils), Tobias Enström (Winnipeg Jets)
Medvescak Zagreb (horvát): Dustin Jeffrey (Pittsburgh Penguins)
Znojmo (cseh): Bryan Bickell (Chicago Blackhawks)
Olimpija Ljubljana (szlovén): Jan Mursak (Detroit Red Wings)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik