Sport

Soproni siker az Euroliga nyitányán

A női kosárlabda Euroligában pontszegény meccsen gyűjtötte be az első sikert Székely Norbert együttese.

Elkezdődött a nagy menetelés a női kosárlabda Euroliga 2012-13-as szezonjában. Idén két együttesünk képviseli a magyar kosárlabdát, a bajnok Győr az A csoportban az orosz Szpartak Moszkva, a francia Bourges, a cseh Brno, a török Tarus Belediye Spor, a lengyel Wisla Plock Krakkó és a spanyol Rivas Ecopolis társáságban próbál szerencsét.

A Sopront a B csoportba sorolták, ahol az orosz Nadezda Orenburg, a szlovák Good Angels Kassa, az újonc román Municipal Targoviste, a francia Arras, a török Fenerbahce és az olasz Schio szerepel.

Az Arras ellen kezdett szerdán Székely Norbert csapata. A franciákat a gyengébb riválisok közé sorolták a soproniak, ehhez képest 12-11 után csak a harmadik negyed végén vezetett újra az Uniqa, akkor 39-36-ra. Pedig Fegyverneky és Johnson találataival már volt 5-0 is ide.

40-37 volt az állás a záró tízperc előtt. 20-18-nál volt először az Arrasnál az előny a ponterős Gomis kosarával. Az Arras 2011-ben Európa Kupa-döntőt játszott, a bajnokságban pedig 5., tavaly viszont csak 11. lett. Gyengén dobtak a csapatok, kapkodó volt a játék.

Milovanovicnak sokat köszönhetett a Sopron, ugyanis a zárónegyedik a 4 pont mellett 10 lepattanóig jutott el. Az utolsó tízperc Krnjic három elhibázott ziccerével kezdődött, le is cserélte őt Székely Norbert, Zavecz jött a helyére. Még szerencse, hogy a vendégek sem jeleskedtek. Hét perc volt hátra, amikor Johnson kétpontosa, majd Milovanovic hármasa és duplája segítségével 8 ponttal elhúzott a magyar együttes.

A végén meglepően gyorsan estek a kosarak felváltva, és sajnos 53-50-nél már csak egy tripla volt a differencia. Zavecz két tiszta ziccert is elhibázott egy perccel a vége előtt. Carmona bedobott két büntetőt, így 53-52 volt az eredmény, majd Johnson klasszisa mégis a Sopron javára döntötte el a meccset, hiszen 10 másodperccel a vége előtt felemelte a hármast, amely be is ment.

Győzelemmel nyitott tehát a Sopron.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga, 1. forduló
Uniqa-Euroleasing Sopron- Arras 56-52 (12-11, 12-18, 16-8, 16-15)
A legjobb dobók: Johnson 16, Milovanovic 11, Zavecz 9, Fegyverneky 8, Krnjic 6, Zsovár 4, Teliane 2, illetve Evans 14, Gomis 12, Carmona 9, Ajanovic 8, Dijon 6, Bade 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik