Sport

Ők verhetik le a Klicskó fivéreket

Klicskó testvérek (vlagyimir klicsko, vitalij klicsko, )
Klicskó testvérek (vlagyimir klicsko, vitalij klicsko, )

Régóta ülnek a trónon az ukrán óriások. A testvérpár öt szervezet világbajnoki övét is birtokolja, de eddig senki sem veszélyeztette elsőségüket. Íme a trónkövetelők.

Vlagyimir Klicskót (36 éves) Jelenleg az IBF, az IBO, a WBO és WBA “Super” világbajnoka. A The Ring magazin és az internetes szaklapok (Fightnews,Boxrec) is a jelenlegi legjobb nehézsúlyú bokszolónak tartják. 61 mérkőzéséből 58-et nyert meg (ebből 51-et idő előtt), 3-at veszített el mindössze. A WBC ranglistát a tesó Vitalij vezeti 2008 otóbere óta.. Az ukrán óriások skalpjára már sok ökölvívó ácsingózott, de megszorítani az utóbbi időben nem sikerült őket.

Vlagyimir Klicsko november 10-én, Mariusz Wach ellen öklöz legközelebb, de az igazi trónköveteőket Angliában kell keresni. Jelenleg három olyan brit ökölvívót is található a nehézsúlyúak között, akik paramétereiket, ütőerejüket tekintve előbb-utóbb biztosan megszerzik az öregedő Klicskó fivérek valamelyik övét. Közülük David Hayenek van közvetlen tapasztalata Vlagyimirral, hiszen a magát nemes egyszerűséggel csak “Hayemakernak” becéző 191 centis bit 2011 júliusában WBA, IBF , WBO címegyesítő meccsen egyhangú pontozással kikapott tőle. Tyson Fury és David Price viszont a kellő magasságot és az erőt is birtokolja.

A 206 centiméter magas Fury 19 mérkőzést nyert eddig, ebből 14-et kiütéssel. Korábban már legyőzte Dereck Chisorát, Martin Rogan-t és Vinny Maddalonét is júliusban a WBO Interkontinentális bajnoki övéért. A huszonnégy esztendős ír ökölvívó legközelebb december 1-jén fog bokszolni, az ellenfele kilétéről egyelőre semmit sem lehet tudni.

Fury az ír bajnoki címért Belfatban győzte le áprilisban Martin Rogant

A huszonkilenc esztendős Price 203 centi múlt héten az első menetben kiütötte az egykori olimpiai bajnok Audley Harrison-t. A liverpooli bombázó nem mellesleg Pekingben ezüstérmes volt az olimpián. Pricenak is hibátlan a mérlege, sőt 14 mérkőzéséből csak kettő ment végig (Daniil Peretyatko, Yavor Marinchev). Price legközelebb november 30-án Matt Skelton ellen bokszol. A mérkőzés tétje a brit nehézsúlyú bajnoki cím lesz.

David Price is “fehér” bombázó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik