Sport

Megérkezett, és nyerni jött az FC Basel

Az Európa-ligában ismét hazai pályán játszik a Videoton FC, most a svájci bajnok FC Basel 1893 csapata látogat a Sóstói stadionba.

A találkozó előtt megszokott sajtótájékoztatón a vezetőedzők mondhatták el, mit várnak a mérkőzéstől.

-Tudjuk, hogy jó játékosok alkotják a Baselt, akik a játék ritmusát is jól szabályozzák. Azonban a feladatunk az, hogy a lehető legjobbat kihozzuk abból, hogy a csoportkörbe jutottunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünknél egy hete edzőcsere történt. Ez természetesen nehezíti a felkészülésünket, de szerencsére az övékét is. Reméljük, utóbbi holnap erősen látszódni fog a Basel játékán. Mindentől függetlenül úgy érzem, hogy a csoportban továbbra is a többi csapatnak van győzelmi kényszere ellenünk. Ennek ellenére minket nagyon nehéz legyőzni – főleg itt, a Sóstói Stadionban. A Basel elleni mérkőzésre több időnk volt felkészülni, mint a legutóbbi nemzetközi tétmeccsünkre. Lehetőségünk volt két olyan edzésnapot is tartani, melyen teljes intenzitással tudtunk dolgozni. – nyilatkozta Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– Nagy várakozással tekintek a mérkőzés elé. Igyekeztem úgy felkészíteni a csapatomat, hogy jó eredményt érjünk el. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Videoton erős csapat, hatékonyan játszott, és nyert a Sporting ellen, de feltérképeztük ellenfelünket, és nagy erőkkel készülünk a meccsre. Alexander Frey hiányozni fog a csapatból, bizonyára változtatnom kell, azonban jelenleg még nem tudom, hogy ki lehet az, aki helyettesíteni tudja őt. Ettől függetlenül lehetőségünk van arra, hogy rugalmasan kezeljünk bizonyos lépéseket, és ezt a taktikánkban is érvényesítsük. Elég információval rendelkezünk a Videotonról, mivel láttuk a Sporting elleni mérkőzésüket, erős támadójátékosokkal rendelkeznek, jól védekeznek. Ebben a csoportban sok minden előfordulhat, minden csapat képes magas színvonalon futballozni, és bárki megverhet bárkit. A mi célunk az, hogy megnyerjük a csoportot, ezért a csütörtöki meccs kapcsán nem gondolkodom sem döntetlenben, sem vereségben, csakis a győzelemben. – hangsúlyozta Murat Yakin az FC Basel 1893 vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik