Sport

Hoppá: botlott a Fradi

Nagy meglepetésre az FTC-Rail Cargo Hungária 31-31-es döntetlent játszott Dunaújvárosban a női kézilabda NB I. szerdai játéknapján.

A Ferencváros női csapata sikert sikerre halmozott az elmúlt időszakban, mind a hazai porondon, mind a Bajnokok Ligájában. Elek Gábor együttese itthon hat mérkőzésen is hibátlan tudott maradni, míg a BL-ben előbb a csoportkörbe jutott, majd Oroszországban nyert, legutóbb pedig a bivalyerős Larvikot győzte le Dabason.

Épp ezért sima vendégjátékra volt kilátás Dunaújvárosban, ehhez képest a Kohász szívósan harcolt az első félidőben, így a fővárosiak csak egygólos előnyből várhatták a második harminc percet. Benne volt a pakliban, hogy a hazaiak elfogynak a második felvonásra, ám az egykori női szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter irányította tehetséges csapat nem hagyta magát és a második félidőt megnyerve 31-31-es döntetlent ért el, Bódi Bernadett időntúli hetessel állította be a végeredményt. A Ferencváros így először hullajtott pontokat az idei szezonban.

Egy másik magyar kupacsapat, a Győri Audi ETO is pályára lépett szerdán, a Rába partján azonban szó sem volt meglepetésről. Ambros Martin lányai már az első felvonásban elhúztak tíz góllal, majd a végső sípszóig tovább növelték előnyüket, Végül a hat találattal záró Görbicz Anita vezérletével 34-20-ra nyertek a továbbra is pont nélkül álló BSE ellen. A címvédő természetesen hibátlanul vezeti a bajnokságot.

Eredmények – női kézilabda NB I., 7. forduló
Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – FTC-Rail Cargo Hungaria 31-31 (15-16)
Győri Audi ETO KC – BSE 34-20 (19-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik