Sport

Rangadóhoz méltó meccset nyert a Patriots

tom brady (tom brady, )
tom brady (tom brady, )

Az NFL 7. hetének rangadóján a New England Patriots tízpontos előnyt szórakozott el a New York Jets ellen, végül Bradyék a hosszabbításban nyertek.

Az AFC keleti csoportjában igazi gyöngyszem a Jets és a Patriots minden összecsapása, és nem volt ez másképp az idei első találkozásukkor sem, ráadásul 3-3-as mérleggel állt mindkét együttes a forduló előtt.

A Tom Brady vezette Patrióták támadóalakzata egyelőre döcög, a védelem pedig nagyon nem találja a helyes utat, hiszen a secondaryban a safetyk és a cornerbackek gyakran elváltják magukat, jelentős yardokat adva ezzel a riválisoknak.

A Jets pedig néha nagyon nyer, néha nagyon kikap – például a 49ers nullán tartotta őket -, Mark Sanchez helyettt pedig még ígysem játszatják a zöld-fehérekhez csábított Tim Tebowt.

Ezeket a problémákat a Gillette Stadionban is láthattuk vasárnap este, hiszen egymás hibáiból építkezve fordulatos meccset játszottak a felek, ám a harmadik negyedben úgy tűnt, sima  Patriots sikerrel zárul az összecsapás: 23-13 állt ekkor az eredményjelzőn.

Azonban nem így lett, a Jets összekapta magát a hajrára, és Devin McCourty elejtett labdája után egyenlítettek is, így a hosszabbításra maradt a döntés. A pénzfeldobást a Pats nyerte, így ők vezethették az első akciót, melynek végén Gostkowski berúgta a mezőnygólt (26-23), míg a Jets támadása közben Ninkovich kiütötte Sanchez kezéből a labdát, majd megszerezte azt, így a fumble véget vetett a találkozónak, mivel a Jets nem tudott élni egyetlen támadási jogával. A bostoni alakulatban egyébként Brady 39. mérkőzésén adott toucdown passzt.

Az Oakland Raiders is túlórázott a Jacksonville Jaguars ellen: a floridaiaknál lesérült a kezdő iránytó Blaine Gabbert, és a csapat ikonja, Maurice Jones-Drew, így nem csoda hogy végül vereséget szenvedtek.

A sérülésektől leginkább sújtott két együttes közül a Pittsburgh Steelers legyőzte a Cincinnatti Bengalst, a Baltimore Ravens viszont nagyon csúnyán, 43-13-ra elbukta a remeklő Houston Texans elleni találkozót.

Videó – a mindent eldöntő fumble:

Eredmények – NFL, 7. hét
New York Giants–Washington Redskins 27-23
Minnesota Vikings–Arizona Cardinals 21-14
Carolina Panthers–Dallas Cowboys 14-19
Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 28-35
St. Louis Rams–Green Bay Packers 20-30
Indianapolis Colts–Cleveland Browns 17-13
Houston Texans–Baltimore Ravens 43-13
Buffalo Bills–Tennessee Titans 28-35
Oakland Raiders–Jacksonville Jaguars 26-23 /hosszabbítás után/
New England Patriots-New York Jets 29-26 /hosszabbítás után/
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 17-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik