Sport

Szenzációra készül a Fradi

Az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapata folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában, vasárnap a norvég Larvik látogat Dabasra.

Amint arról írtunk, a ferencvárosi együttes gálaelőadással tért vissza a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára, egy héttel ezelőtt a Dinamo Volgográd otthonában nyert magabiztosan Elek Gábor csapata. Nincs azonban megállása a Bajnokok Ligájában, vasárnap házhoz jön az újabb erőpróba, ugyanis a norvég Larvik vendégeskedik Dabason.

A zöld-fehérek trénere szerint együttese győzelemre játszik majd a tizennégyszeres norvég bajnok ellen, amely másfél évvel ezelőtt BL-győzelmet is ünnepelhetett. A szakember azért hozzátette, hogy ha kikapna a Fradi, akkor sem történik tragédia, folytatják a megkezdett munkát.

„Nagyon szeretnénk ezt a mérkőzést megnyerni – több szempontból is. Egyrészt ez egy nagy előrelépés lenne a céljaink felé, másrészt ez berakna minket egy olyan kategóriába, ami tényleg a szűk világelit.”

A Ferencváros szerdán a DVSC ellen hangolt a meccsre a bajnokságban, a fővárosiak pedig magabiztosan nyertek a debreceniek ellen. Figyelmeztető jel volt ugyanakkor, hogy amikor a cseresor volt fent a pályán, akkor a hajdúságiak diktálták a tempót.

A mérkőzést 18 órai kezdettel rendezik a Dabas-Diego Sportcsarnokban.

A másik magyar kupacsapatunk, a Győri AUDi ETO már túl van a második csoportmérkőzésén. Görbicz Anitáék az első körben még visszafogottabban teljesítettek, szombaton pedig ugyan kissé kiengedtek a második félidőre Kolozsváron, így is magabiztosan verték a Clujt, így továbbra is hibátlanok.

Videó – Elek Gábor nyilatkozott a fradi.hu-nak a meccs előtt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik