Sport

Michelisz peches hétvégéje Japánban

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

A túraautó-világbajnokság szuzukai állomásán a Zengő Motorsport magyar versenyzője az első futamon a 14. lett, a másodikon a kavicságyban landolt.

Nem úgy alakult a szuzukai versenyhétvége Michelisz Norbert számára, ahogy azt előzetesen várni lehetett a WTCC 10. fordulójában. Már az időmérő edzésen látszódott, hogy nem ez lesz az idei év legeredményesebb hétvégéje, de Michelisz már jó néhány alkalommal bebizonyította, hogy erőn felüli teljesítménnyel pontot lehet menteni azokon a pályákon is, ahol nem az esélyesek közé tartozik.

A japán versenyhétvégén a FIA WTCC pontversenyében pont nélkül maradt a magyar versenyző és a Yokohama Drivers’ Trophyban is csak 1 egységet gyűjtött. Eldőlt azonban a konstruktőri bajnoki cím sorsa, amelyet sorozatban harmadszor a Chevrolet szerzett meg.

Michelisz az első futamon hiába próbált meg mindent a minél jobb helyezeés eléréséért, egyszerűen képtelen volt megelőzni Tom Boardmant, így a 14. helyen intették le. A pirvát versenyben a nyolcadik lett, így ebben a versenyben gazdagodott egy pontocskával.

A második futam honfitársunk remekül kapta el a rajtot, azonban a célegyenes kanyarkombinációból kijövet kapott egy ütést, autója pedig a kavicságyban landolt.

“Nehéz lenne sok jót elmondani erről a két futamról. Beigazolódott az, sajnos, hogy a pályán nem lehet előzni és a második sokkal rosszabbul alakult, mint ahogy szerettem volna. A rajtom nagyon jól sikerült és minden úgy alakult a második kanyarkijáratig, ahogy szerettem volna, aztán valaki az autóm hátulját megpöckölte és a sóderágyban végeztem, ahonnan már nem tudtam visszajönni. Nem történt tragédia, a pontversenyben még mindig az első helyen állok és már a kínai versenyhétvégére összpontosítok” – mondta Michelisz.

A FIA WTCC pontversenyében továbbra is pontegyenlőség van az első helyen Yvan Muller és Robert Huff között, akik eddig 345 pontot gyűjtöttek, a francia versenyző több győzelmének (8) köszönheti, hogy vezeti a tabellát brit csapattársa előtt. A harmadik helyen 38 pontos lemaradással áll csapattársuk, Alain Menu, akinek még mindig megvannak a matematikai esélyei a bajnoki címre.

Michelisz nem szerzett pontot, továbbra is a hatodik helyen áll 152 egységgel, a Yokohama Drivers’ Trophyban egy pontot szerzett és 11 pontra csökkent előnye Pepe Oriola előtt. A világbajnoki sorozatból még két versenyhétvége, azaz négy futam van hátra és Makaóban dupla pontokért mennek a versenyzők.

A következő versenyt két hét múlva Kínában rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik