Sport

Hibátlanul lettek csoportgyőztesek a magyar pólósok

vízilabda (vízilabda, )
vízilabda (vízilabda, )

A DVSE és a Szolnok férfi-vízilabdacsapata is százszázalékos mérleggel jutott be az Eurokupa legjobb nyolc együttese közé.

A házigazda DVSE hibátlan mérleggel, minden mérkőzését megnyerve végzett az első helyen a férfivízilabda Eurokupa debreceni selejtezőcsoportjában.

A hajdúságiak vasárnap délelőtt a török Enka Istanbul ellen szálltak medencébe és egy viszonylag szoros első negyed után tángálták el 19-3-ra ellenfelüket. Alex Giorgetti ismét kitett magáért, ezúttal négyet dobott, csak úgy, mint Kállay Márk.

Hasonlóképpen százszázalékos teljesítménnyel jutott be a legjobb nyolc közé a második számú európai pólós klubsorozatban a Szolnok, amely ugyancsak csoportgyőztesként zárt vasárnap a franciaországi selejtezőcsoportban, így a két magyar együttes a negyeddöntőben nem kerülhet szembe egymással.

Mohi Zoltán klubelnök tájékoztatása szerint az együttesüket a zárónapi összecsapáson a házigazdák csapata sem tudta megállítani, a Szolnok végig vezetve, biztosan nyert többek között a négyszer is eredményes olimpiai bajnok, Hosnyánszky Norbert kiemelkedő teljesítményének köszönhetően.

A DVSE mellett a spanyol CN Mataro, míg a Szolnok mellett a Nice jutott be az Eurokupa legjobb nyolc együttese közé.

Eredmények – Eurokupa

Eurokupa, 2. selejtezőkör, B csoport, Debrecen:
Debreceni VSE-Enka (török) 19-3 (3-2, 6-1, 5-0, 5-0)
Amersfoort (holland)-DEAC 16-12 (5-4, 4-1, 3-2, 4-5)

Eurokupa, 2. selejtezőkör, C csoport, Nizza:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Nice (francia) 10-7 (3-2, 2-2, 3-1, 2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik