Sport

Beleszaladt Szerbiában a késbe az Olaj

A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata 97-72-re kikapott Kragujevacban az Adria Liga 5. fordulójában.

A játéknapot megelőzően mind a két együttes egy győzelemmel és három vereséggel állt a táblázaton. A Szolnok ramatyul kezdett, a hazaiak 5-0-ra is elhúztak, innentől kezdve pedig már csak szaladt az eredmény után a magyar együttes.

A második játékrész felénél jártunk, amikor már húsz volt közte, tulajdonképpen bravúr volt Pór Péter fiaitól, hogy a nagyszünetre fel tudtak jönni 49-35-re. A folytatásban sem termett sok babár a Szolnoknak, amely végül méretes zakót kapott, a Radnicki Kragejuvac végül 97-72 arányban tudott nyerni, teljesen megérdemelten.

A héten szerződtetett Sehovic mindenesetre bíztatóan teljesített, a neki szánt 33 percben 12 pontot szerzett és lekapott hét lepattanót, igaz a dobásai hatékonyságán mindenképpen javítania kell, ugyanis 40 százalékkal tüzelt a mezőnyből.

A sorozatban újonc magyar bajnok először a szlovén Novo Mesto vendégeként 15 ponttal kikapott, majd a folytatásban legyőzte a vendég horvát Cibona Zagrebet, kétszeri hosszabbítás után szenvedett vereséget a bosnyák Siroki Brijeg csarnokában, illetve legutóbb simán kikapott a montenegrói Podgoricától.

Eredmény – Adria Liga, 5. forduló
Kragujevac (szerb)-Szolnoki Olaj 97-72 (27-15, 22-19, 18-16, 30-22)
A magyar csapat legjobb pontszerzői: Szabó 14, Sehovic, Németh I., Gay 12-12

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik