Sport

Azeriek honosítanának magyar kajakosokat

kajak (kajak, )
kajak (kajak, )

Szalai Tamás és Dombvári Bence Azerbajdzsánban járt pályaavatón, és ezzel elvágták magukat idehaza, így az eligazolást fontolgatják.

Újabb kajak-kenus ügy látott napvilágot, és több szempontból is lesz folytatása és visszhangja Szalai Tamás és Dombvári Bence azerbajdzsáni kirándulásának.

A Nemzeti Sport Online szombaton arról számolt be, hogy a kajak 1-es 1000 méteres távon világbajnoki 9. Dombvári és a kajak 1-es 500 méteren Európa-bajnok Szalai nemrég “titokban”, Szabó II Gábor korábbi vb-érmes közvetítésével Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban járt.

Egy pályaavatóra mentek, de az azeriek eléjük tettek egy mesés ajánlatot. A lap idézi a két kajakos edzőjét, Kiss Istvánt, aki utólag értesült az útról: a srácok kempingbicaj után Forma-1-es autóba ülhetnének, ha elfogadják az ajánlatot. Az azeriek hipergazdag mágnásai már az országba csábítottak három ukrán kenust, Demjanenkót, Prokopenkót és Bezuglijt, akik eredményesek is voltak a 2011-es szegedi világbajnokságon.

Az NSO szeint havi 3000 dollárt kereshetnének a magyar kajakosok, teljes ellátást kapnának és 6-7 havi edzőtábort a világ azon részén, ahol akarják.

A hazai körülmények ezzel nyilván nem versenyezhetnek, de kérdés, a magyar fiúk elfogadják-e a távoli ország ajánlatát.

Szalai Tamás az NSO-nak elmonda, mióta itthon megtudták, hogy kint jártak, mindenki ellenséges velük és emiatt elgondolkodtak azon, hogy váltanak, a döntést hamarosan meg is hozzák.

Horváth Gábor, a Honvéd szakosztályvezetője szerint nem volt korrekt Szalai és Dombvári, amikor sem a klubnak, sem a szövetségnek nem szóltak az utazásról. Hozzátette, az azeri ajánlattal nem tudnak és nem akarnak versenyezni.

Az utóbbi időben Benedek Dalma, Paksy Tímea és Douchev-Janics Natasa jelezte, más ország színeiben folytatná pályafutását. Elképzelhető tehát, hogy a névsor bővül.

Az elmúlt tíz évben sokan eligazoltak a kajak-kenu sportágból, hogy kik, IDE KATTINTVA megnézhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik