Sport

Jól sepert az új seprű Fehérváron

A Sapa Fehérvár AV19 hazai jégen büntetőkkel nyert a Klagenfurt ellen az EBEL pénteki játéknapján. Ez volt Jan Neliba első mérkőzése a fehérvári kispadon.

Mint ismert, a Fehérvári Ördögök hokicsapatának vezetősége múlt vasárnap úgy döntött, hogy megköszöni Kevin Primeau vezetőedző eddigi munkáját. A hét közi apró sárdobálás után aztán egy korábbi cseh játékost, az edzőként is sikeres Jan Nelibát nevezték ki trénernek, aki pénteken, a Klagenfurt elleni meccsen debütált a kispadon.

Jól indult az összecsapás magyar oldalról, ugyanis Johansson révén már az első harmadban sikerült megszerezni a vezetést, azonban még ebben a játékrészben válaszolt erre az osztrák együttes. A vendégek a második felvonásban két találattal is elhúztak, ám a harmadik felvonás elején Benk szépített.

Rohamozott a Sapa becsülettel, majd a hajrában Bálizs helyére is mezőnyjátékos állt, Pratt pedig 29 másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlített. A hosszabbításban nem született meg a döntés, így jöhettek a szétlövések, Sofron sikeres büntetője pedig győzelmet ért a Fehérvárnak, Neliba sikerrel debütált a Volánnál.

A harmadok elején magyar olimpiai bajnokok dobták be a korongot a jégre. Először az egyszeres bajnok Berki Krisztiáné volt a megtiszteltetés, majd a kétszeres bajnok Magyar Zoltán következett, a harmadik harmadban pedig stílszerűen az ötkarikás játékokon három aranyat nyerő Kárpáti György dobta be a pakkot.

Eredmény – EBEL
Sapa Fehérvár AV19 – Klagenfurt 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0) – büntetőkkel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik