Sport

Drache és Roberts a Póker Hírességek Csarnokában

póker (kártya, )
póker (kártya, )

Minden évben két új taggal bővül a Póker Hírességek Csarnoka, idén Eriche Drache-t és Brian „Sailor” Robertset választották be.

Az idei tíz neves jelölt közül Eriche Drache-t és Brian Robertset választották be a Póker Hírességek Csarnokába, azaz a Poker Hall of Fame-be, írja a magyar pókeres portál.

Az 1979-ben alapított díjat évről-évre 1-2 új játékos, pókerhíresség, kommentátor, versenyigazgató, illetve olyan személy kapja meg, aki rengeteget tett a póker népszerűsítéséért, valamint jó színben feltűntetéséért.

Idén tíz jelölt közül válaszottak, akit a csarnok 18 élő tagja, valamint 18 elismert média küldött jelölt ki. 2012-ben ez a megtiszteltetés Eriche Drache-t és Brian Robertset illeti.

Drache a korábbi WSOP versenyigazgatói tevékenységeiért érdemelte ki a díjat, illetve az ő találmánya a szatellit verseny is, amely meghatározó része a mai modernkori pókernek.

Roberts viszont főleg pókeres sikerei miatt lett kiválasztva, sajnos az 1995-ös halála miatt október 30-án már nem veheti át személyesen a díjat, viszont örökre a legnagyobbak között emlegetik majd.

Két világbajnoki címet szerzett pályafutása során, Doyle Brunson és Amarillo Slim mellett a póker egyik „keresztapjaként” tisztelik, halála óta szinte mindig jelölt volt a Poker Hall of Fame-be, most végre meg is kapta a kitüntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik