Sport

Káprázatos veszprémi győzelem a BL-győztes ellen

iváncsik tamás (ingyenes)
iváncsik tamás (ingyenes)

A világ talán legjobb csapatát győzte le az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és ezzel a csoport élére állt!

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája

MKB Veszprém – Kiel (német) 31-30 (15-16)

A gólszerzők: Nagy 9, Iváncsik Tamás (a képen) 7/2, Terzic 4, Ugalde 2, Oneto 2, Jamali 2, Rodriguez 1, Sulic 1, Laluska 1, Iváncsik G. 1, Császár 1, illetve Sigurdsson 8, Sprenger 6, Jicha 5, Zeitz 3, Ahlm 2, Vujin 2, Narcisse 2, Ekberg 1/1, Ilic 1

Constanta (román) – Celje (szlovén) 22-17 (10-5)
Sävehof (svéd) – Atlético Madrid (spanyol) 35-30 (17-16)

A csoport állása:

1. Veszprém 8 pont
2. Kiel 6 pont
3. Savehof 4 pont
4. Atletico Madrid 2 pont
5. Celje 2 pont
6. Constanta 2 pont

A német Kiel együttese a világ egyik, ha nem a legjobb keretével rendelkezik: Zeitz, Jicha, Omeyer, Narcisse, Ekberg (a londoni olimpia gólkirálya) mind-mind a világ legjobban fizetett játékosai közé tartozik.

A magyar együttes sem piskóta, elég csak arra gondolni, hogy tagjai között tudhatja például Nagy Lászlót, aki az Atletico Madrid elleni idegenbeli bravúrsiker alkalmával 10 gólt szerzett. A nagy viták között hazatérő klasszis ezúttal is igazolta, hogy remek játékos, de minden veszprémi hozzátett valamit a sikerhez.

A védekezésben a 30 kapott gól ellenére kiválót nyújtott Schuch Timuzsin, támadásban Nagy mellett Oneto a legjobb pillanatokban szerzett gólt, Iváncsik Tamás pedig gyakorlatilag 100 százalékos lövőteljesítményt produkált.

Ott volt a szeren a fiatal iráni tehetség, Jamali is, aki 21 évesen nem tojt be a Kiel elleni sorsdöntő meccsen, hanem két rendkívül fontos góllal jelezte, lehet rá számítani. A kapuban jól kezdett Alilovic, de aztán elfáradt, a helyére beálló Fazekas Nándor pedig csodálatos teljesítménnyel rukkolt elő a hajrában.

A Kiel két szezon óta nem kapott ki, most Veszprémben fejet kellett hajtania.

Fazekas Nándor, a Veszprém kapusa (Fotó: MTI)

Élő, szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatod vissza.

VÉÉÉÉÉÉGEEEEEEEEE! LEGYŐZTÜK A BAJNOKOK LIGÁJA GYŐZTESÉT!!

60. PERC: Végül visszapörgették az órát három másodperccel, de Omeyer indítását Nercisse elejtette, így nem született már gól.

0,6 másodperc a végig!! Időt kér a Kiel! Ők jönnek szabaddobással. 31-30!

60. PERC: Császár vitte be, földre vitték, szabaddobás a hetes helyett.

31 másodperc van hátra, most robbant fel a csarnok!

60. PERC: A mindenit. 40 másodperc a végéig, Nagy lő, Omeyer fogja, de miénk a kipattanó!

Másfél perc van hátra, ennyire van a Veszprém a történelmi sikertől!

58. PERC: Hosszan támadott a Kiel, és az akció végén Zeitz pokoli nagy gólt dobott. 31-30! Folyt a magyar támadás, ami gólt eredményezett, de Ortega mester már jelzett, időt kért. Nem véletlen, hogy a közvetítő csatorna azonnal Mocsai Lajost mutatta, az olimpián így járt a magyar válogatott.

57. PERC: Narcisse közelebb hozza a Kielt. Omeyer visszajön a kapuba, Jamali lövése egy hangyányit elkerüli a kaput. Két perc van hátra.

57. PERC: JAMALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31-28!

56. PERC: Narcisse-t lerántjuk. Hetes. FAZEKAS KIVÉDI!

55. PERC: Oneeeeto, 30-28!

55. PERC: Jamali ezért szupertehetség, mert azonnal góllal teszi jóvá hibáját. Sprenger rögvest reagál, nem adják könnyen magukat. Hát, hiszen emberemlékezet óta nem kapott ki a Kiel! 29-28!

54. PERC: ELKÉPESZTŐ! Jamali eladja a labdát, Narcisse egyedül ment a veszprémi kapura, de ott állt Fazekas! Naná!

53. PERC: Megvan Császár Gábor első gólja! Zetitz válaszol, Terzicet pedig kiállítják, 28-27! Pokoli hajrá következik.

53. PERC: Jicha csendesíti el egy nanoszekundumra a veszprémi közönséget, 27-26!

52. PERC: Iváncsik Tamás 7. gólja, ráadásul beállóból (!). Kettővel megyünk!!! 27-25!

51. PERC: Hátrányban is megvolt a magyar ziccer, de Ugalde melléemelte a labdát. Narcisse lövését Fazekas fogja!

50. PERC: Fazekas kivédte Ilic ziccerét, milyen jó, hogy beállt Nándi!

49. PERC: Jamali lépéshibája után Oneto rántotta le a kieli beállót, kettő perces kiállítás.

Álljatok föl, álljatok föl! Értő közönség a veszprémi. Eksztázisba kerülnek a mieink. Csak bírják ki!

48. PERC: Ugalde, VEZETÜNK! 26-25!

48. PERC: Fazekas, Fazekas – két remek védés!

46. PERC: Wiencheket kettő percre kiküldik. Ez most kellett. Oneto egyenlít is az előnyből, visszajöttünk a meccsbe, elég könnyen. 25-25!

45. PERC: Nagy László! Talpról, ballal test mellett. Gól a vége, kiváló helyzetfelismerés, 24-25!

44. PERC: Sulic a sokadik ziccerét hibázza el, Palicka védte a lövését. Sajnos ők most jól nyomják, 23-25, még nem volt kétgólos német előny a mérkőzésen.

44. PERC: Narcisse még nem szerzett gólt, mind ez idáig. Fazekas Nándi állt be a magyar kapuba, hátha. 23-24!

Időt kér Islaksson, a németek vezetőedzője.

43. PERC: Nagy László egyenlít, úgy tűnik, lehet rá számítani, 23-23!

41. PERC: Emberhátrányban egyenlít a Kiel: Chema rálépett a vonalra, Sigurdsson megindult és nem hibázott. Sulic kihagyja a ziccert, és Sigurdsson újabb gólt lő, 22-23!

41. PERC: Újabb kieli kiállítás, Ahlm. A sporik velünk vannak.

40. PERC: Suliccsal szemben rosszalkodtak, a hetest Iváncsik Tamás lövi be. 22-21!

38. PERC: Kár. Vujin lövését kivédi Alilovic, de a veszprémi támadás vége labdaeladás, Sprenger egyenlít. De csak időlegesen, a szenzációsan játszó Nagy megint betalál! 21-20! Az Atletico Madridnak 10 gólt szerzett, lehet, ezt most túlszárnyalja majd. Vujin első gólja is megérkezett. 21-21!

37. PERC: Zeitzet kiküldik a norvég játékvezetők. Chema Rodriguez kicsit rá is játszott a dologra, ez nem tetszett Ahlmnak, kisebb szóváltás a pályán. Nagy László hatodik gólja jelenti a 20. veszprémit. 20-19!

36. PERC: Iváncsik Tamás parádés gólja után Omeyer helyett Palicka a német kapuban. 19-18! Ahlm azonnal reagál, 19-19. Ki húz majd erre lapot?

34. PERC: Jicha megint magasra pattan páros lábról. Iváncsik Tamás válaszol rá. Hetest kap a Kiel, először a pályán Ekberg, akit az olimpiáról jól ismerünk a svéd csapatból, belövi. 18-18!

Hatalmas a hangzavar a veszprémi csarnokban!

33. PERC: Cunder. Német cunder. Sigurdsson. Csakhogy jött Nagy László, 5. góljával megint vezetünk. 17-16!

32. PERC: Nagy László egyenílt, majd a Veszprém labdát szerez Zeitz hibája után és a meginduló Iváncsik Gergő máris megszerzi a vezetést, parádés, parádés, 16-15!

31. PERC: Alilovic fogja Ilic lövését, jó kezdés.

31. PERC: A Kiel kezdi a második játékrészt.

A legeredményesebb gólszerző eddig Sigurdsson, aki 5 gólt szerzett.

A kézilabda krémje ott van a találkozón, így Mocsai Lajos szövetségi kapitány, a Veszprém korábbi vezetőedzője, és Karl-Erik Böhn, a női nemzeti csapat irányítója is. Szerinte egyébként a világ két legjobb csapata van a pályán.

Hamarosan kezdődik a második játékrész!


Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője (Fotó: MTI)

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

30. PERC: A végén betalálnak. Sigurdsson eredményes. 14-15 a félidő.

28. PERC: Laluska eredményes az időkérés után, és 40 másodperc múlva a kieli támadás végén, amelyet Ahlm góllal fejezett be, kiállítják a volt szegedit. Így emberhátrányban kezdjük majd a második félidőt. 14-14!

26. PERC: Sigurdsson megint egyenlít, miközben bejön Laluska és Gulyás is. Ez azt jelenti, Perez kivételével  mindenki játszott már a mezőnyjátékosok közül. Fazekas Nándor még nem állt be a kapuba. Ortega mester időt kért! 13-13!

25. PERC: Ugalde nem hagyja, hogy a Kiel vezessen, így mi vezetünk, 13-12!

A Kiel tavaly veretlenül nyerte meg a Bundesligát, a pokoli erős Bundesligát. Idén már nem fogja, mert döntetlent ért el a Füchse Berlinnel…

25. PERC: Alilovic üvölt, ordít: Sprengert ugyanis egyedül hagyták, egyenlített: 12-12!

24. PERC: Nagy Laci a háta mögött teljesen váratlanul adta az üresen maradó Iváncsik Tamásnak, aki köszönte, belőtte. Sprenger válaszolt azonnal. Kőkemény a dolog… 12-11! A kézilabda oktatófilmje lehetne ez a mérkőzés.

24. PERC: Zeitz visszajött, be is lőtte. Kellemetlen a stílusa, 11-10!

23. PERC: No, tessék: Jichával szemben elkövetett szabálytalanságáért Terzicet küldik ki. Öt a négy ellen most.

22. PERC: Omeyer az első veszprémi lövést kivédi, Ugalde szélről a francia lábába lövi a lasztit.

22. PERC: A mindenit: még egy kieli kiállítás: Marko Vujint állítják ki, lerántotta a labdát szerző Iváncsik Tamást. Ezt jó lenne kihasználni!

21. PERC: Zeitz lőtt hátrányból gólt, és majdnem letelt a kiállítás, amikor a magyar támadás végén Nagy ellen elkövetett faultja után a gólszerzőt ki is állítják. Nagy azonnal ki is használja a helyzetet: 11-9!

19. PERC: Ahlmot kiállítják a játékvezetők, emberelőnyben két percig az MKB. Ugalde a szélről mellélövi az első emberelőnyös támadásunkat.

17. PERC: Sok a csere, most Császár és Narcisse is a pályán. Na meg Terzic, aki váratlanul talpról ellőtte, és Alilovic is fogott egy lövést, így megint kettő ide, 10-8!

Egy végeredmény: A Pick Szeged 29-24-re kikapott a Dinamo Minszk otthonában!

16. PERC: Vujin eddig nem tud kibontakozni, a veszprémi hatosfal kiválóan mozog, Schuch sárga lapja után Jicha lő elképesztő gólt. Majdnem olyan magasra emelkedett, mint Felix Baumgertner. Nagy László passza után Sulic lőtt, de Omeyer megint kifogott rajta, és Sigurdsson találata után már csak egy a differencia – 9-8!

A félidő felénél időt kér a vendégek vezetőedzője!

14. PERC: Sprenger a szélről, Nagy Laci sárga lap. 7-6! Iváncsik Tamás értékesít egy hetest, a fiúk pedig megnehezítik a tudósító dolgát, nehéz ügy, ha ennyire gyors a játék! Sulic rohanja le a Kielt, 9-6! HÁROMMAL VEZET A VESZPRÉM!!

12. PERC: 5 másodperc sem telt el, Terzic újra betalál egy megindulás után, Chema adta a gólpasszt. 7-5!

12. PERC: Terzic egy remek testcsel után talál be, 6-5!

12. PERC: Sigurdsson, máris 5-5. Óriási küzdelem lesz, de már most is az van…

11. PERC: Nagy László pokoli találata, hogy aztán Vujin elől Schuch mentsen remek mozdulattal. Terzic vállalkozik, és 1-0 után újra vezetünk! 5-4!

11. PERC: Sprenger villámsebességgel fejez be egy kieli támadást. 3-4!

10. PERC: Chema kihasználja a ziccert (3-3), majd Vujin megint kiharcol egy hetest, Nagy Lászlóval szemben. A büntetőt Alilovic kivédte! Bravó!

10. PERC: Jicha – 2-3!

8. PERC: Elejtette a labdát a Kiel, a meginduló Iváncsik Tamás kapta a labdát, és egyenlített. Sőt, a Kiel ismét eladta a játékszert, de a magyar támadásba belefújtak. 2-2! Renato Sulic beállóból eleresztett löketét Omeyer hárította.

Nagy meglepetésre egyébként a csoportban az Atletico Madrid szerdán a svéd Savehoftól is kikapott.

7. PERC: Omeyer világklasszis kapus, most ezt Nagy László tudta meg a védés után.

5. PERC: Chema belül védekezett Vujinnal szemben. Hetes. Alilovic védte, de a kipattanót Ilic bevágja – 1-2!

4. PERC: Elképesztően gyors a játék, kérdés, ezt meddig lehet bírni. Megvan a harmadik elhibázott vendégtámadás, Ilic lőtt a blokkba. Az ellentámadásból Chema Rodriguez lő talpról mellé.

3. PERC: Jicha hihetetlen magasra ugrott fel Nagy fölött (!), de a kapufa mentett.

3. PERC: Két támadást vezethetett a Kiel, a németek szétszedték középen a hazai falat, Sigurdsson ezt kihasználta. 1-1! Ezt követően eladtuk a labdát, de Alilovic lábbal kivédte Wiencek lövését.

1. PERC: Alilovic – Iváncsik Tamás, Chema Rodriguez, Renato Sulic, Mirzad Terzic, Nagy László, Iváncsik Gergő összeállításban kezdjük a mérkőzést. Nagy László lövi az első gólt! 1-0!

1. PERC: Norvég játékvezetők indították a meccset. Veletek vagyunk, veletek vagyunk! – szól a veszprémi közönség.

A drukkerek eléneklik a magyar himnuszt. Lehet.

Most mutatják be a játékosokat a Veszprém Arénában, remek a hangulat!

Az újjáalakuló veszprémi csapat Antonio Carlos Ortega irányításával eddig várakozáson felül szerepel a Bajnokok Ligájában.

Az első két meccs megnyerése után ugyanis nem várta senki, hogy az Atletico Madrid otthonában is sikerül győzni, persze ettől még megpróbálták a fiúk, és össze is jött a nagy siker. Ez azt jelenti, hogy 6 ponttal a hátunk mögött vehetjük fel a versenyt a pokolian erős BL-győztes Kiel ellen.

A keretek

Veszprém: Alilovic, Fazekas, Császár, Gulyás, Iváncsik T., Iváncsik G., Jamali, Laluska, Nagy, Zuniga, Perez, Chema, Schuch, Sulic, Terzic, Ugalde.

Kiel: Ahlm, Ekberg, Ilic, Jicha, Klein, Narcisse, Omeyer, Palicka, Sigurdsson, Sprenger, Toft Hansen, Vujin, Wiencek, Zeitz.


„A Kiel nagyon jó csapat, félelmetes átlövőkkel rendelkeznek, sokkal gyorsabb játékot játszanak, mint amire mi ebben a pillanatban képesek vagyunk. A találkozó mindkét együttesnek kiemelkedő fontosságú lesz, hiszen amelyik csapat nyer, az szinte bizonyosan nem végez a második helynél rosszabb helyen a csoportban.

Nagyon kevés időnk volt, a csapat is fáradt, emiatt praktikusan kellett készülnünk a Kiel ellen. Ez annyit jelentett, hogy a három edzésbe kellett besűrítenünk mindent, amit csak lehetett. Persze ez nem lehet kifogás, egy ilyen meccsre minden játékosnak készen kell állnia minden körülmények között, hiszen ezekért a pillanatokért készülnek hónapokat” – véli a magyar csapat spanyol edzője.

A Veszprém eddig mind a két alkalommal legyőzte a német ellenfelét idehaza, ha éppen összekerültek, legutóbb 2006-ban, 39-36 arányban, akkor a BL negyeddöntőjében (a visszavágón 5 góllal kapott ki a magyar csapat).

Ha most győznek Nagy Lászlóék, átveszik a vezetést a csoportban, és óriási lépést tesznek a továbbjutás felé.

Videó – egy kis hangolás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik