Sport

Olimpiai bajnokunk újabb két versenyt nyert

Fazekas-Zur Krisztina két állva evezős versenyt is megnyert az Egyesült Államokban.

A San Rafaelben megrendezett „Batte of The Bay” elnevezésű SUP paddling (szörfön állva evezés) amerikai viadalán 1400 dollár volt a fődíj, és ezt a magyar versenyző nyerte meg.

Ő volt a címvédő a csendes-óceáni futamon, ahol először szombaton a rövidtávú futamon, majd másnap a hosszútávú versenyen is az első helyen végzett.

A szombati 7,5 kilométeres rövidtávú versenyen több körülmény is segítette a versenyzését. Ezek közül a legfontosabb a sima vízfelszín volt, emellett olimpikonunk szerint a nézők biztatása is segítette az első hely elérésében.

„A kihívást idén nemcsak az ellenfelek és a táv jelentette, hanem az a 10 napos hawaii nyaralás is, amit szinte edzés nélkül töltöttem el. Szerencsére az egész éves edzésmunkám nem tűnt el nyomtalanul, így bár nagy küzdelemben, de sikerült nyernem a szombati versenyen. A pályát a nézők előtt jelölték ki, így végig hallhattuk a közönség és barátok bizatását” – jegyezte meg a kajakos az első sikeres megmérettetés kapcsán.

A soron következő vasárnapi versenyen Fazekas-Zur Krisztina már egy dupla olyan hosszú, 16 kilométeres távon szállt vízre:

„Ettől a távtól egy kicsit jobban tartottam, de a szervezetem jól alkalmazkodott a megterheléshez, így ezt a versenyszámot is megnyertem. Egész évben 500 méterre készültem, így ezek a versenyek igazi kihívást jelentenek számomra. Nagyon élvezem, ahogy túllépek a határaimon, egyre jobban hiszek benne, hogy minden fejben dől el” – jegyezte meg az olimpiai bajnok kajakozó.

Fazekas-Zur Krisztina a San Rafael-i versenyt követően egy nap szabadnapot vett ki, hogy ezt követően még a héten megkezdhesse felkészülését a 2013-as duisburgi kajak-kenu világbajnokságra.

A nemrég vele készült interjúnkat ide kattintva olvashatod el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik