Sport

Szeged keresztbe tesz Janicsnak

Bárka étterem (bárka étterem, )
Bárka étterem (bárka étterem, )

Kevesen tudnak róla, de Janics Natasának Szegeden vállalkozása is volt. A sportoló még 2007-ben vette meg az IKV-tól az egykor szebb napokat látott Bárka kisvendéglőt, amelyet üzemeltetett. Az utóbbi időben a bevételek azonban nem feltétlenül úgy alakultak, ahogy azt várták, az étterem veszteséget termelt, ezért Janics év elején az önkormányzat segítségét kérte. Akkor segítettek volna. Most visszacsinálnák.

Szeged város nyolc tagú pénzügyi bizottsága ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett idén júniusi végén úgy döntött, 25 millió 146 ezer forintért visszavásárolja az olimpiai bajnoktól a több mint 100 éves, városképi védettségű épületben lévő egykori Bárka éttermet – írja a délmagyar.hu.

Az egyik tartózkodó Keresztúri Farkas Csaba bizottsági jobbikos alelnök akkor nem tartotta jó megoldásnak, hogy az önkormányzat egy bebukott üzleti vállalkozást vegyen. Botka László polgármester júniusban úgy érvelt: „Douchev-Janics Natasa és a Bárka is fontos a városnak.”

Akkor még senki sem sejtette, hogy Janics az olimpiai után hazaköltözik Szerbiába és szerbként versenyezne tovább. Ráadásul a londoni olimpián ezüstérmes Janics azóta több, “rosszízű” nyilatkozatot is tett, többek között férjének követelte az edzőjének járó olimpiai jutalmat, kijelentette, év végéig igényt tart az egyesületétől szerződés szerint járó fizetésére, meg egyébként is, sosem érezte igazán otthon magát Magyarországon.

Hogy ezek miatt, vagy valami más okból, de tény, Botka László polgármester most felülvizsgálatra küldi a Bárka vendéglő adás-vételi tervezetét. “Szeptember 18-án küldték be Natasáék az önkormányzathoz azokat a papírokat, amelyek az adásvétel megkötéséhez szükségesek. Bármikor aláírhattam volna, de mégsem tettem: Natasa anyaként és feleségként hozott egy döntést, amelybe nincs jogunk beleszólni, de az elmúlt időszakban a stílusa sok magyart felháborított. Natasa eligazolásának hírére sokan azt mondják, hogy ezután már semmilyen támogatást ne adjunk neki. Mások szerint viszont a továbbiakban is megérdemli ezt. A Bárka ügyét újbóli állásfoglalásra vissza fogom küldeni a pénzügyi bizottságnak” – nyilatkozta Botka László a délmagyar.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik