Sport

Nagy felfordulás lesz a magyar vízilabdában

kemeny-denes(210x140)(1).jpg (kemény dénes, )
kemeny-denes(210x140)(1).jpg (kemény dénes, )

A szövetség elnökétől kezdve az elnökség és a vezető tisztségviselőkön át a szövetségi kapitányokig mindenkinek lejár a mandátuma év végével. A sportágban garantáltan személycserék lesznek.

Ugyan a szövetség a tisztújító közgyűlés pontos időpontját még nem jelölte ki, de tény: Kemény Dénes már elköszönt, és év végéig ideiglenesen átadta a a kapitányi feladatokat egykori játékosának Benedek Tibornak. A válogatott jelenlegi másodedzője jelezte, érez magában annyi erőt és ambíciót, hogy vállalja a kapitányi feladatokat a jövőben. Martin György elnöknek is lejár a megbízatása, az ő posztjára Gergely István kétszeres olimpiai kapus pályázna. Kérdés persze, lesz-e pályáztatás, vagy a közgyűlés egyszerű szavazással dönt majd a lehetséges jelentkezőkből.

A sportág fő kérdése tehát: ki veszi át a nehéz örökséget e két meghatározó poszton. A vlv.hu átfogó írásban foglalkozik a vízilabda jövőjét befolyásoló lehetséges opciókkal. A honlap által feltett körkérdésben szövetségi kapitányként Benedek mellett Vincze Balázs és Gerendás György neve merült fel. Utóbbi azzal a frappáns mondattal vázolta a lehetséges szövetségi kapitányi ambícióit: “Nagyon más, ha harmincéves korában megkapsz egy nőt, mintha hosszas várakozás után hatvanévesen lesz a tiéd.” Az is biztosnak tűnik, hogy senki nem gondolkodik külföldi szakemberben.

Martin György sem tudja még, hogy mi lesz: “Figyelemre méltó az általam nagyon tehetségesnek tartott Gergely Pista gondolata. Nem döntött, pályázik-e ismét, s csak akkor határozok erről, ha a számára összes szükséges feltétel adott lesz. Ha én választhatnék időpontot, akkor 2014 végéig csinálnám, ha adva vannak a körülmények.”

Nagy kérdés persze, hogy mit tervez Kemény Dénes a jövőt illetően. Faragó Tamás a sport tv Heti helyzet című műsorában így nyilatkozott erről: “Csak Kemény Dénestől függ, hogy elnök lesz-e. Ha ő elnök szeretne lenni, akkor mindenkinek azt kell mondania: “Denikém, természetesen! Ez nem kérdés!”.

Szerintünk sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik