Sport

Szerződéssel kötnék Magyarországhoz a sportolókat

szabó bence (ingyenes, szabó bence, mob, )
szabó bence (ingyenes, szabó bence, mob, )

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új főtitkára hétfőn jelezte, hamarosan elkészül egy új szerződés, melynek aláírásával minden Gerevich-ösztöndíjban részesülő sportoló írásban vállalja, hogy magyar színekben versenyez a jövőben.

A MOB pénteki elnökségi ülésén kinevezett, kétszeres olimpiai bajnok korábbi kardvívó a Digisport Reggeli Start című műsorában beszélt arról, hogy a bizottság miként kívánja megelőzni a jövőben az olyan országváltásokat, melyekből az olimpiai utáni időszakban a kajakosoknál több is akadt.

„Befejezzük egy, már az olimpia előtt körvonalazódó új szerződés véglegesítését, amelyet minden Gerevich-ösztöndíjas versenyzőnek alá kell majd írnia: jogos elvárás azoktól, akikre súlyos pénzeket költ a magyar állam, hogy írásban is vállalják, Magyarország színeiben versenyeznek – mondta Szabó Bence. – Helyes, ha ezeket a kötelezettségeket a MOB rögzíti egységesen, nem szövetségenként. Ez nem röghöz kötés, ez egy jogos elvárás.”

Douchev-Janics Natasa ügyével kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy a magyar szövetség jogosan jár el, amikor pénzt kér a szerb féltől azért, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos náluk versenyezhessen.
A főtitkár új feladataival kapcsolatban beszélt arról is, hogy több olyan változtatás lesz, amely érdekeket fog sérteni, amely konfliktusokkal jár majd.

„Borkai Zsolttal van egy-két elképzelésünk a MOB és a magyar sport átalakításáról. Így például rendet kell tenni az utánpótlás-programokban az edzők feladataiban. Lesznek érdekellentétek, konfliktusok, de tiszta viszonyokat akarunk teremteni. Racionalizálni kell az utánpótlás finanszírozását is, s át kell csoportosítani pénzeket a TAO-sportágaktól a TAO-ba nem tartozókhoz – ez is sért majd érdekeket” – mondta a feladatokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik