Sport

Nagy Laci keze helyén ágyú volt Madridban

Császár Gábor (császár gábor, nagy lászló, mkb veszprém, atletico madrid, )
Császár Gábor (császár gábor, nagy lászló, mkb veszprém, atletico madrid, )

Az MKB Veszprém harmadik BL csoportmeccsén is győzött, ezúttal a spanyol fővárosban. Így látták az edzők.

Vasárnap fantasztikus győzelmet aratott az MKB Veszprém Madridban. Antonio Carlos Ortega csapata a rendkívül fordulatos, izgalmas Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen egy góllal, 27-26-ra múlta felül ellenfelét. “Gratulálok a csapatnak, fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ahogy a Madrid is. Döntő jelentőségű volt, hogy mindkét félidőben volt egy jó negyedórás periódusunk. Mirkonak (Alilovic a szerk.) az utolsó percekben nagyon fontos védései voltak, Dahl a másik oldalon végig kiemelkedően védett. Fontos két pontot szereztünk”nyilatkozta a veszprémi honlapnak a spanyol tréner.

És valóban, Dahl még a Fazekast váltó Alilovicnál is több labdát fogott. A madridi kapus 11/30-as védési mutatóval, azaz  37 százalékkal zárta a meccset, míg a Veszprém kapusa 6/22-vel, azaz 27 százalékkal. Ennél láttunk már összességében jobb kapusteljesítményt is, tény azonban, az utolsó 10 percre “lehúzta a rolót” a veszprémi kapus.

A magyar csapatból a spanyol edzővel ellentétben mi ezért inkább Nagy László teljesítményét emelnénk ki. A magyar válogatott átlövője tarthatatlan volt szinte az egész mérkőzésen: 16-szor “ágyúzott” az ellenfél kapujára, amiből 10 védhetetlennek bizonyult. Ennél is többet mond az az adata, hogy 9 méterről 13/9-es mutatóval zárt. Ez összességében 69 százalékos mutató a szaggatottról, ami nem semmi!! Mindemellé Nagy még kiharcolt egy hetest és adott egy gólpasszt is. Végül is ezért igazolták.

A Veszprém ezzel 3/3-as mutatóval eddig hibátlan a csoportjában. Győzelmét a tavalyinál “hosszabb”, azaz erősebb kispadjának köszönhette elsősorban.  Cristian Ugalde is ezt emelte ki: “A meccs végére több friss játékosunk maradt a sok cserének köszönhetően, ez döntő jelentőségünek bizonyult.”

Talant Dushebajev, a madridiak világhírű edzője annyira nem volt boldog a mérkőzést követően: “Gratulálok a Veszprémnek! Idén ez volt a harmadik vereségünk, sok új játékosunk van, idő kell, mire csapattá érünk, ehhez türelmet kérek a szurkolóinktól. Sajnos két játékosunk is súlyos sérülést szernvedett, ezzel nagy esélyt adtunk a Veszprémnek.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, férfiak, 3. forduló, B csoport
Atlético Madrid (spanyol) – MKB Veszprém 26-27 (13-15)
A magyar góllövők:
Nagy L. 10, Jamali 5, Iváncsik T. 4, Oneto 3, Császár 2, Laluska 1, Rodriguez 1, Ugalde 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik