Sport

Még a szüleit sem engedik az újraélesztett jégkorongoshoz (frissítve)

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági, U 18-as csapatának játékosa Mazzag Dániel szombaton éjjel rosszul lett, leállt a szíve, és az óta mélyaltatásban van.

Mazzag Dániel – aki a korosztályos válogatott tagja is – a nyolcadik gólnál gólpasszt is adott, majd szombaton hazaérkezésüket követően, lefekvés után lett rosszul. Szerencsére szobatársa, Szabó Pál Krisztián érezte, hogy nagy baj van, miután észlelte, hogy a játékos nem válaszol kérdéseire. Az ügyeletes nevelő rögtön hívta a mentőket, akik újraélesztették a sportolót és állapotának stabilizálása után a Fejér Megyei Szent György Kórházban szállították. Stabilizálták állapotát, és azóta mélyaltatásban tartják.

Fekti István az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia menedzsere a Fehérvár24 megkeresésére elmondta: „Egyelőre semmilyen új fejleményről nem tudok beszámolni, az édesapjával beszéltem reggel, de még altatásban van, és még ők sem tudtak új információval szolgálni. Nem lehet még tudni, meddig altatják, tegnap még úgy volt, hogy a délelőtti órákban megpróbálják felébreszteni, de, hogy ez változott-e arról jelenleg nincs információnk. Még a szülőket sem engedték be hozzá egyelőre. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk velük természetesen.”

A 16 esztendős Mazzag Dániel a Zalaegerszeg 1913 JSE csapatában kezdett el hokizni tíz évesen, majd az Egerszegi Titánok, és az Újpesti TE érintésével igazolt Fehérvárra az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára, ahol második idényét kezdte szeptemberben.

Kercsó Árpád a játékos felfedezője, és az Akadémia szakmai vezetője fél tizenegykor már biztatóbb hírekkel szolgált: „Már kevesebb altatót kap, ébredezik, és délután egy óra körül ébresztik fel, úgy tudom. Nem romlott az állapota, reagál a külső ingerekre, a reflexei működnek. Olyan, mint, aki álomból ébredezik. Az agya nem károsodott, a CT ezt kimutatta, amitől az orvosok tartanak, hogy a szívizom esetleg károsodott, de erre a kérdésre csak a későbbiekben tudnak válaszolni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik