Sport

Cseh edző érkezhet Fehérvárra

A kanadai Kevin Primeaut az 59 éves cseh edző Jan Neliba válthatja.

Fehérváron gyorsan követik egymást a dolgok. Előbb elküldték az EBEL-ben gyengén rajtoló Sapa Fehérvár AV19 kanadai edzőjét, Kevin Primeaut, majd ideiglenesen leültették a kispadra a pályafutását nyáron befejező ikont, Palkovics Krisztiánt és a csapat doaenjét, a 43 éves Sille Tamást. A játékosok két órával a 3-2-es győzelemmel megvívott Graz elleni meccs előtt tudták meg mindezt, így azért azt nem lehet mondani, hogy a beugró edzőpáros sikere volt a csapat immár 5. győzelme.

Az újabb hír a csapat facebook oldalán látott napvilágot. Ahogy írják: “Az éles szemű szurkolók felfigyelhettek arra, hogy a Sapa Fehérvár AV19 edzőjelöltje már a helyszínen tekintette meg a mai mérkőzést. Az információéhséget ezúton csillapítjuk: Ján Nelibával áll klubunk tárgyalásban. Megállapodás még nincs, természetesen a fejleményekről is azonnal tájékoztatást adunk.”

Az 1953-ban született tréner maga is remek hokis volt, Többszörös csehszlovák válogatott, 1981-ben vb-bronzérmes. A Jihlava és a Kladno csapatával összesen öt csehszlovák bajnoki címet szerzett.

Edzősködni 1993-ban Kladnóban kezdett , míg sikereit a Vsetínnel érte el – itt 1997-ben, 1998-ban és 2001-ben cseh bajnok. Dolgozott a finn élvonalban is. 2011-től a Slovan juniorcsapatának az irányítását vállalta el, de 2012 januárjában a felnőtt edző menesztése után átvette a Slovan extraligás együttesét.

A szezon közben bukdácsoló együttest összekapta, és a bajnoki döntőben az utolsó meccsen, Kassán szlovák bajnoki címet szerzett Satanékkal. Ennek ellenére nem maradhatott a KHL-be továbblépő gárda edzője. Jelenleg ezért szabad státuszú. A fehérváriaknak kapóra jön! A magyar hokinak is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik