Sport

A második félidőt rontotta el a Szeged

A Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata hazai pályán 29-22-re kikapott a Füchse Berlintől a Bajnokok Ligájában.

Összefoglaló: Mind a két együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdett a D csoportban, így a magyar és a német együttesnek is kellett a győzelem. Előzetesen a berliniek számítottak esélyesnek, ám az első percekben tartotta magát a Szeged, a 11. percben még 4-4 volt az állás.

Ezt követően ellépett egy kicsit a Füchse, ám az első felvonás hajrájába érve Ancsin fontos góljainak is köszönhetően fordított a Szeged, sőt, az utolsó két percnek kétgólos előnnyel vágott neki. Kétszer is kihagyott azonban a védelem, így 14-14-ről folytatták a csapatok.

A második félidőben aztán pár percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a végül hét találattal záró Nincevic vezette vendégek újra meglógtak három góllal. Majdnem kiegyenlített a Szeged, ám hiába jött fel egy találatra a Pick, a végét nem bírták a játékosok. Az utolsó percekben még a berliniek kapusa, a végig remekül védő Heinevetter is beköszönt, a vége pedig 29-22-es német győzelem lett.

Eredmény – Bajnokok Ligája, férfiak, 3. forduló, D csoport
Pick Szeged – Füchse Berlin (német) 22-29 (14-14)
Gólszerzők:
Ancsin 4, Sulc 3, Larholm 3, Prodanovic 3, Zubai 2, Blazevic 2, Balogh 2, Buday 2, Vadkerti 1, illetve Nincevic 7, Christophersen 6, Romero 3, Pevnov 3, Richwien 2, Bult 2, Jaszka 2, Igropulo 2, Heinevetter 1, Laen 1

60. PERC: Még a végén is dobtak egyet a berliniek, így 29-22-re megnyerték a meccset.

59. PERC: Ilyet sem látni minden nap. Heinevetter védett, majd miután észrevette, hogy Tatai kint áll a kapujából ő maga dobott gólt, 22-28.

58. PERC: Ancsint rángatták meg egy kicsit, de így is betalált, 22-27.

57. PERC: Már semmi sem megy be hazai oldalon, Sulc lövése a keresztlécről a kapusa fejére, majd újra a lécre pattant. Jaszka közben betalál, 21-27.

54. PERC: Jaszka szép helyzetfelimserése után már 20-26, Sulc azonban farag a hátrányon, 21-26.

52. PERC: Ez a meccs elmenni látszik, már öt van közte, 20-25. Még szerencsénk sincs, a túloldalon Ancsin dob kapufát.

51. PERC: Ilyen nincs… Emberelőnybe kerül a Szeged, erre a hazaiak kétszer is eladták a labdát, Romero pedig két gólt szerzett ebből, 20-24. Először négy gól a különbség a két csapat között. Skaliczki időt is kért.

50. PERC: Hú, de kellett ez a védés! Tatai fogta ki Nincevic flegma büntetőjét.

48. PERC: Szééép! Buday ugrasztotta ki a védőket, majd okosan az üresen maradt Zubaihoz játszott, aki nem hibázott, mint ahogyan a berliniek játékosa sem, 20-22.

46. PERC: Larholm ugorja át a falat és dob nagy gólt, 19-21.

44. PERC: Az első félidő közepe után ismét háromgólosra hízik a két csapat közti különbség, Jaszka mattolta Tatait, 18-21.

43. PERC: Skaliczki László próbál rendet tenni a fejekben, így időt kért.

42. PERC: Balogh Zsolt a legrövidebb utat választotta a kapu felé: a falon át. Bejött neki, de a németek szélsőjük révén vlaszolnak, 18-20.

41. PERC: Mikler került kiszolgáltatott helyzetbe, az első félidő végén Ancsin könyökébe belenéző Nincevic turbánnal a fején is megállíthatatlan, 17-19. Tatai jön be a szegedi kapuba.

40. PERC: Egy szép egyéni akció végén Nincevic szerzi meg újra a Füchse-nek a vezetést, 17-18.

39. PERC: Most már a Pick van emberfórban, Larholm maradt üresen és köszönte szépen, kiegyenlített, 17-17.

36. PERC: Emberhátrányba került a Szeged, de Blazevic labdát szerzett, majd a lerohanás vége gól lett, 16-16. Erre is jött egyből a válasz, 16-17.

34. PERC: Zubai kap labdát középen, ezt pedig ő ki szokta használni, 15-15. Egyből válaszolnak a németek, 15-16.

32. PERC: Már fent volt a játékvezetők keze, amikor Bult takarásból bombázott a rövid felsőbe, a Berlin talált be először a második félidőben, 14-15.

31. PERC: Megy a második félidő, a Szeged kezdett, de nem hozott gólt az első támadás.

30. PERC: Ejj, de kár a végéért… Egy kínai figura után ugyan betalált a Pick, azonban a gólt dobó játékos lába idő előtt leért a földre, így érvénytelenítették. A leindítás végén szép gólt szerzett a Berlin, azaz 14-14-el vonultak a csapatok az öltözőbe. Hamarosan folytatódik a mérkőzés!

29. PERC: Ancsin! Már kettővel megy a Szeged, 14-12! Romero is felíratkozik a góllövők közé, Mikler majdnem védeni tudott, 14-13.

27. PERC: És már vezet is a Szeged! Sulc talált be, 13-12.

26. PERC: Hosszú idó után sikerül befogni a Berlint, Prodanovic emberfórból dob gólt, 12-12.

25. PERC: Érdekes gólt dobott a Berlin: Mikler védett nagyot, a kipattanónál Ancsin akart belemenést kiharcolni, a bírók nem sípoltak, a labda így végül a szegedi kapuban kötött ki. Közben Sulc is betalált a túloldalon, 11-12.

23. PERC: Sőt! Ancsin ismét betalált, már 10-11! Időt is kérnek a németek, miközben a közönség egy emberként szurkol a Szegednek.

22. PERC: Ancsin szűkíti a két együttes közti differenciát, ráadásul emberelőnybe kerül a Szeged, 9-11.

21. PERC: Buday válaszol, a fal mellett dobta ki az alsót, ám Igropulo postafordultával visszaállítja a háromgólos különbséget, 8-11.

20. PERC: Most Czina ül ki két percre. Egy sarokra kijátszott akció végén Nincevic dob újabb gólt, 7-10.

18. PERC: Úgy tűnik ma Blazevic az emberhátrányos góllövője a Szegednek, megint betalált, fontos gól 7-8. Megint gyorsan reagálnak a németek, 7-9.

17. PERC: Balogh nagyon elkapta a fonalat, nem hagyja, hogy ellépjen a Berlin, 6-7. Igropulo gyorsan válaszol, a kilencesen kívülről zúdítja a labdát a hálóba, 6-8.

16. PERC: Valahogy így kell emberelőnyben játszani! Balogh kapott remek keresztlabdát, 5-6. Zubai ütött oda gólt dobó ellenfelének, két percre ki is kell ülnie, 5-7.

15. PERC: Bult kiállítása miatt emberhátrányban voltak most a németek, ez sem zavarta őket, Nincevic hetesből növeli az előnyüket, 4-6.

13. PERC: Skaliczki László kért időt.

12. PERC: Ezúttal sem tartott sokáig az egál állás, egy védés utáni leindítás végén Nincevic lő bántóan könnyű gólt, 4-5.

11. PERC: Mikler véd újfent, majd az ellenakció végén Buday dobja ki az alsó sarkot, 4-4.

9. PERC: Na, egyenlítés emberhátrányból! Blazevic engedett el egy bombát talpról. Nem tartott sokáig a hazai öröm, Christophersen villant újra, 3-4.

8. PERC: Hetest dobhat a Berlin, Sulcot ráadásul ki is állítják. Igropulo próbálkozását védte Mikler, majd a kipattanót is fogta, de volt egy újabb szabálytalanság, így ismét hetest dobhattak a vendégek. Bult már nem hibázott, 2-3.

7. PERC: Egyelőre itt is, ott is sok a hiba támadásban, labdaeladások és támadó faultok színesítik az összecsapást.

5. PERC: Egyenlített a Berlin, egy labdajáratás végén Christophersen talált be, 2-2.

4. PERC: Egy védés Miklertől itt, egy Balogh-gól ott, 2-1.

2. PERC: Máris 1-1 az állás, előbb Nincevic szerezte meg a vendégeknek a vezetést, erre Balogh válaszolt postafordultával.

1. PERC: A sötét mezben játszó Berlin kezdte az összecsapást. Egyből egy jó magyar védekezés, Vadkerti szerzett labdát, a leindításból azonban nem sikerült gólt dobni.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, a játékosok ezekben a pillanatokban érkeznek a pályára, hamarosan kezdődik az összecsapás.

Előzetes: A Bajnokok Ligája D csoportjában már csak egy meccs maradt hátra a harmadik fordulóból, a Pick Szeged hazai pályán fogadja a bivalyerős Füchse Berlint. Mind két gárda egy-egy győzelmet és vereséget szerzett eddig, így ne legyen kétségünk afelől, hogy mind a két oldalon mindent megtesznek majd a játékosok a győzelem érdekében.

A felek egyébként nem is olyan rég találkoztak, nyáron egy felkészülési tornán futott egymásba a Szeged és a Berlin. A Rókák akkor 30-24-re nyertek. Skaliczki László szerint a siker kulcsa a lengyel Jaszka semlegesítése lehet.

Bővebb beharangozónk ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik