Sport

Gálaelőadással tért vissza a Fradi a BL-be

Az FTC-Rail Cargo női kézilabdacsapata Oroszországban nyert a Bajnokok Ligája C csoportjának nyitókörében.

Közel öt esztendő után tért vissza a Bajnokok Ligája főtáblájára a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely egy régi ismerőssel, a Dinamo Volgográddal csapott össze a nyitányon. A két fél korábban mér hétszer meccselt egymással, magyar oldalról három győzelem és négy vereség a mérleg.

A ferencvárosi lányok remekül kezdtek bele a csoportküzdelmekbe, ugyanis jó védekezéssel és céltudatos támadással már a meccs elején sikerült meglépni 0-8-nál érkezett az első hazai gól, így nem volt meglepő, hogy síri csönd volt a volgográdi lelátókon. Abramovics a folytatásban is magabiztosan állta a sarat a vendégkapuban, míg a Fradi támadásai ellen nem volt ellenszer, így a zöld-fehérek a félidőre 23-9-es vezetéssel mehettek.

A második játékrésznek egy feltüzeltebb orosz együttes vágott neki, amely faragott is valamennyit a hátrányán, igaz ehhez az is kellett, hogy a Ferencváros cseresora az első félidőben látottakhoz képest egy kicsivel több hibával játszott. A folytatásban sem volt kérdés, hogy itt ma a Fradinak kell nyernie, a budapestiek a játék minden elemében felülmúlták enervált ellenfelüket.

Az utolsó percek már szép csendben csorogtak le, az FTC végül magabiztosan nyert 15 góllal, 22-37 lett a vége. Tomori nyolc találattal lett a találkozó legeredményesebb játékosa.

A nyolc közé, azaz a középdöntőbe jutást megcélzó FTC jövő vasárnap a kvartett legerősebb tagját, a norvég Larvikot fogadja Dabason. A skandináv gárda a nyitómeccsén 39-31-re nyert otthon a svéd Sävehof ellen. Vélhetően utóbbi együttessel versenyez majd Elek Gábor együttese a továbbjutásért.

Szombaton a másik női BL-ben érdekelt magyar együttes, a Győr is győzelemmel rajtolt, a Rába-partiak a horvát Koprivnicát győzték le.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nők, 1. forduló, C csoport
Dinamo Volgográd (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria 22-37 (9-23)
Gólszerzők:
Hmirova 6, Vegyjohina 4, Grebjonkina 4, Dmitrijeva 3, Gyansina 2, Mahjojova 1, Goncsarova 1, Milova 1, illetve Tomori 8, Szucsánszki 6, Pena 6, Vérten 5, Kovacsicz 4, Szamoránsky P. 2, Cifra 2, Szarka 2, Szekerczés 1, Zácsik 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik