Sport

Fehérvár: Edzőváltásra győzelem a gyógyír

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai pályán 3-2-re nyert a Graz ellen az osztrák bázisú ligában.

Érdekes felvezetése volt a Sapa Fehérvár AV19 és a Graz meccsének, ugyanis a székesfehérvári együttes vezetői vasárnap megváltak a vezetőedzőtől, Kevin Primeau-től. Így este már nem a kanadai szakember, hanem az ideiglenesen beugró Palkovics Krisztián, Sille Tamás kettős irányította a Fehérvári Ördögöket.

Mindez nem érződött a csapaton, amely nekiesett ellenfelének, Sofron pedig az ötödik percben megszerezte a vezetést, egy emberelőnyt használtak ki a hazaiak. Ebben a játékrészben ugyan több dolga akadt Bálizs Bencének, mint kollégájának, azonban így is kapott gól nélkül hozta le az első húsz percet a Sapa.

A második harmadban is jól játszott a magyar csapat, Hetényi szimpla, Johnasson pedig dupla emberfórból talált be, így kényelmes helyzetbe kerültek a hazaiak. Még a második szünet előtt emberhátrányból szépített a Graz, majd a vendégek a 47. percben feljöttek egy gólra, izgalmassá téve a találkozó végét.

Az utolsó percekre aztán már hiába jött be mezőnyjátékos Stefaniszin kapus helyére, a Fehérvár 3-2-re nyert és otthon tartotta mind a két pontot. Sofron egy gólja mellé kiosztott két gólpasszt, Ladányi mind a három találathoz asszisztált. Bálizs 43 védéssel zárt.

Hogyan tovább? Szerdán sajtótájékoztatót tart a Sapa Fehérvár AV19 vezetősége, melyen talán már az új tréner kilétére is fény derül.

Eredmény – EBEL
Sapa Fehérvár AV19 – Graz 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik