Sport

Benny Spindler az EPT San Remo high roller bajnoka

póker (kártya, )
póker (kártya, )

A német Benny Spindler hódította el az European Poker Tour San Remo high roller versenyének címét, a fiatal játékos 253 ezer eurót kaszált.

Lezajlott az EPT San Remo állomásának high roller versenye is, a győzelmet a német Benny Spindler szerezte meg, erős döntőben húzta be a bajnoki címet és a 253 ezer eurót érő fődíjat – írja a Poker.hu.

Hetvennégy játékos nevezett az European Poker Tour San Remo 10 ezer eurós high roller versenyére, tízen rebuyoltak, így a nyereményalap 823200 euróra nőtt. Ebből tíz játékos részesülhetett, az első fizetős hely 20 600 eurót, míg az utolsó, azaz a győzelem 253 ezer eurót ért.

A neves játékosok közül nem ért pénzbe Mike McDonald, Jason Mercier, Steve O’Dwyer, Sam Trickett, Vanessa Rousso, Tobias Reinkemeier, Mike Watson, Jonathan Duhamel, Luca Pagano, Justin Bonomo és Eugene Katchalov sem.

Az egyedüli magyar játékos, Birizdó István is sajnos pénz előtt esett ki, a középmezőnyben végzett.

A döntő asztal a harmadik napon alakult ki, az élen a svéd Joel Nordkvist kezdhetett, akit hét csupa profi játékos követett a fináléban.

Az ismertebb döntősök közül Philipp Gruissem szerezte meg a hatodik helyet, Joseph Cheong lett a negyedik, majd végül Nordkvist a harmadik, aki lemaradt a párbajról, amit az amerikai online profi Kevin Stammen és a német Benny Spindler játszhattak.

Spindler hatalmas előnyből kezdhetett, nem is tartott sokáig neki behúzni a győzelmet, az utolsó partiban stílusosan ászpárral ment allin, ellenfele hetesekkel megadott, majd a 8-3-3-5-5 közös lapoknak köszönhetően Spindler a bajnoki címet is megszerezte.

253 ezer euró vándorolt a némethez, az amerikai a második helyért 200 ezer eurót, míg Nordkvist a bronzéremért 98 500 eurót vehetett fel a kasszánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik