Sport

Vívócentrum létesülhet Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely vívócentrum létrehozásáról döntött, amely a helyi sportélet fejlesztése mellett a sportág utánpótlás-nevelésének egyik központjává válhat.

A vívás az egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező sportág Hódmezővásárhelyen, 1888 óta meghatározó szerepet tölt be a város életében. Számos kiemelkedő sportoló pályafutása indult a városból, közülük Juhász Katalin és Gyuricza József olimpiai érmet nyertek, de olyan vívómestereket is adott Hódmezővásárhely az országnak, mint Banga Sámuel és Belovai Péter. 1965-től Kormány Lajos vívóedző keze alatt új generáció nőtt fel. Tanítványa, Magyary Ágnes, a hódmezővásárhelyi Csomorkány Sport Egyesület életre hívója azóta is az utánpótlás nevelés úttörője: kidolgozta a vívás oktatás beépítését a – 2005-ben hazánkban elsőként Hódmezővásárhelyen elindult – mindennapos testnevelés programba, amelynek keretében ma már 700 kisdiák lehet részese a sportnak.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi sportélet fejlesztése és a sportág támogatása érdekében egy vívócentrum létrehozásáról döntött. A mind a sportoló fiatalok számát, mind a tervezett centrum infrastruktúráját tekintve vidéki viszonylatban egyedülálló központ létrehozását a Magyar Vívó Szövetség kiemelten támogatja, így Hódmezővásárhely a sportág utánpótlásának egyik legfontosabb vidéki központja lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik